eFotbal

Specialisté na hattricky: Kvarteto velikánů, kterému nedělá problém střelecky rozebrat soupeře

Specialisté na hattricky: Kvarteto velikánů, kterému nedělá problém střelecky rozebrat soupeře
Specialisté na hattricky: Kvarteto velikánů, kterému nedělá problém střelecky rozebrat soupeřeFlashscore
Náš oblíbený sport rozhodují góly, proto není žádným překvapením, že je největší pozornost upřena právě na vyhlášené střelce. Každá generace nabízí nepřeberné množství skvělých zakončovatelů, ale pravdou je, že i vyhlášení kanonýři dávné historie nedokážou v počtu hattricků konkurovat hvězdám tohoto tisíciletí. Podívejme se na čtyři tváře, které vládnou těmto statistikám.
Reklama
Reklama
4) Robert Lewandwoski (Bayern Mnichov)

Za zmínění stojí i další schopní střelci, mezi které je třeba počítat třeba i Huntelaara, Gómeze či Aguera. Pokud se však zaměříme pouze na čtyřku vyvolených, uzavírat ji bude polský legionář Robert Lewandowski. Hlavní palebná síla Bayernu Mnichov je známa svou smrtící koncovkou. Během své bohaté dosavadní kariéry v barvách Lechu Poznaň, Borussie Dortmund a Bayernu Mnichov stihl zaznamenat již celkem 24 hattricků.

3) Luis Suárez (Atlético Madrid)

Barcelona již nad ním lámala hůl a označila jej za nepotřebného, ale on v minulé sezoně nejen katalánskému obrovi vytřel zrak. Atlétiku Madrid výrazně dopomohl k zisku mistrovského titulu a i ve svém věku je tento uruguayský internacionál stále ve vápně soupeře hrozivou zbraní. Pokud jde o nasbírané hattricky, tak jich má Suárez na svém kontě již 29. Svá nejplodnější střelecká léta zaznamenal na Anfield Road a Camp Nou.

2) Lionel Messi (Barcelona)

Argentinská hvězda je jako z jiné planety a již hezkých pár let je jasné, že se nesmazatelně zapíše do historie tohoto sportu. Klíčová tvář Barcelony má hlad po úspěchu v každém zápase a svými brankami se často podepisuje pod dobrými výsledky. Lionel Messi často dokáže soupeře přestřílet sám, což potvrzuje i neuvěřitelných 54 hattricků, které během své dosavadní kariéry posbíral v barvách Blaugranas.

1) Cristiano Ronaldo (Juventus)

Tohle jméno má patent na úspěchy a dá se považovat za velký talisman pro štěstí. Současná akvizice Juventusu je pravděpodobně nejlepším střelcem, který tento sport zatím nabídl. Ikonické křídlo s minulostí ve Sportingu, Manchesteru United či Relau Madrid je občas těžké zastavit a jedna trefa v utkání mu nestačí. Dnes již šestatřicetiletý portugalský veterán má na svém kontě ohromujících 57 hattricků a je pravděpodobné, že i v další sezóně nějaký přidá.

Zdroj: sportskeeda.com