eFotbal

Spravedlnost? Za potyčky fanoušků před finále EURO si anglická reperezentace nezahraje před diváky

Spravedlnost? Za potyčky fanoušků před finále EURO si anglická reperezentace nezahraje před diváky
Spravedlnost? Za potyčky fanoušků před finále EURO si anglická reperezentace nezahraje před divákyFlashscore
Anglie byla kvůli výtržnostem fanoušků před finále ERUO 2020 potrestána odehrát dva zápasy bez diváků. Ten druhý je přitom s podmínkou dvou let. Trest byl udělen jako následek finále EURO, ve kterém fanoušci bez lístků po střetech s policií vnikli na stadion ve Wembley.
Reklama
Reklama

Kvůli rozhodnutí evropské fotbalové asociace nebudou v úvodním zápase Ligy národů v sezóně 2022-23 na stadionu žádní fanoušci. Anglické fotbalové asociaci pak byla v rámci trestu také udělaena pokuta to tisíc euro (více než 25 milionů korun).

 „Po vyšetřování prováděném etickým a disciplinárním inspektorem UEFA ohledně incidentů, ke kterým došlo během finálového zápasu UEFA EURO 2020 mezi národními týmy Itálie a Anglie hraném 11. července 2021 na londýnském stadionu Wembley, a následném disciplinární řízení zahájené proti Anglické fotbalové asociaci, kontrolní, etický a disciplinární orgán UEFA dnes přijal následující rozhodnutí: nařídit Anglické fotbalové asociaci, aby odehrála další dvě soutěžní utkání UEFA jako hostitelská asociace za zavřenými dveřmi, z nichž druhé je pozastaveno na zkušební dobu dvou let ode dne tohoto rozhodnutí, např. nedostatek pořádku a disciplíny na stadionu a kolem něj,“ stojí v prohlášení UEFA. Dále se také rozsudek zmiňuje o finančním postihu. „Součástí rozhodnutí je také pokutovat anglickou fotbalovou asociaci 100 000 euro za nedostatečnou pořadatelskou službu a disciplíny na stadionu a v jeho okolí, za invazi na hřiště, za házení předmětů a za rušení během státních hymen.“

Před červencovým finále EURO 2020 mezi Anglií a Itálií došlo ve Wembley k několika incidentům mezi fanoušky a pořadateli. Angličtí příznivci bez platných vstupenek (i kvůli snížené kapacitě kvůli koronavirovým opatřením) zaútočili před zápasem na stadion a pořadatelkou službu. To vedlo k částečnému opoždění úvodního výkopu finále. Během potyček bylo zraněno 19 policistů a zadrženo 49 fotbalových výtržníků.

Zdroj: Goal.com

Směrem dopředu už Sparta připomíná válec, míní Švancara. Optimální složení defenzivy ale ještě hledá...