eFotbal

Stadion už získává obrysy, chci věřit, že vyroste, říká Sabou a pobyt mezi nejlepšími přirovnává k malému titulu

Stadion už získává obrysy, chci věřit, že vyroste, říká Sabou a pobyt mezi nejlepšími přirovnává k malému titulu
Stadion už získává obrysy, chci věřit, že vyroste, říká Sabou a pobyt mezi nejlepšími přirovnává k malému tituluFlashscore
Jiří Sabou, jenž je sportovním ředitelem Hradce Králové již několik let, tvrdí, že současná pozice votroků ve skupině o titul je historickým úspěchem celého klubu, který byl naposledy takhle vysoko v roce 1963.
Reklama
Reklama

"Važme si toho. Je to mega úspěch, někdo mi říkal, že je to jako malý titul vzhledem k tomu, v jaké společnosti jsme se ocitli," pronesl na stránkách sport.cz východočeský funkcionář.

Bude příští soutěžní ročník 2022/2023 ještě těší? Nemohl by Hradec varovat příklad Pardubic? "Hodně lidí mi to říká. Ale v tuhle chvíli to ještě neřeším, sezona dobíhá, ty dva týdny si ještě užijeme. Ovšem k té další mám respekt. Myslím si ale, že jsme v jiné situaci než Pardubice. Tým máme pospolu delší dobu, je konsolidovaný, nemáme tolik hráčů na hostování a ti, kteří tu na hostování jsou, chceme proměnit v přestup. To by měla být naše výhoda, koncepční prací jsme něco vybudovali, hráči jsou naši. Musíme takhle pracovat dál. I další sezonu chceme mít dobrou," informoval na sport.cz někdejší záložník, jenž svého času bojoval za Teplice či Viktorii Žižkov.

Na mladoboleslavský azyl už si tým zvykl. "Je to realita. Všichni jsme chtěli, aby se tu začalo stavět. Dva roky to musíme vydržet. Boleslav je pro nás druhý domov, myslím, že se nám tam hraje dobře. Jasně, každý mi teď říká, že kdyby se hrálo u nás, tak je na každý zápas šest nebo osm tisíc. Hradec byl vždy fotbalový," připomněl sportem.cz citovaný bývalý trenér KF Králův Dvůr.

A jak to vypadá se zmíněnou novou arénou? "Nejvíc si tím prošel Richard Jukl. Za patnáct let tu byly tři projekty, které padly. Když jsem přišel před čtyřmi a půl lety, taky mi tu řekli, že do dvou let bude stát nový stadion. Nestál. Nepropadal jsem skepsi, neřeším to, co nemohu ovlivnit. Měl jsem jiné úkoly. Ale když jsem tu pak seděl někdy odpoledne, sluníčko mi svítilo do očí, na hřiště jsem koukal asi z kilometru, došlo mi, že je to fakt strašné. Ale i já jsem byl překvapený, že věci teď chytily takový drajv a spád. Vše jede. Samozřejmě ceny letí nahoru, je inflace, stavební materiál zdražuje, železo například dvojnásobně. Ale věřím, že stavbu to neohrozí. Zatím vše jede podle harmonogramu, stadion už získává obrysy. Chci věřit, že vyroste," zakončil na sport.cz Sabou.

Možná náhrada za Beauguela, který má zmizet? V Doosan aréně se přetřásá jméno tohoto vytáhlého votroka...

Zdroj: sport.cz