eFotbal

Štajnerem, Maierem, Papouškem či Janů to nekončí, libereckou Dvorana slávy rozšířil Šural

Štajnerem, Maierem, Papouškem či Janů to nekončí, libereckou Dvorana slávy rozšířil Šural
Štajnerem, Maierem, Papouškem či Janů to nekončí, libereckou Dvorana slávy rozšířil ŠuralFlashscore
Dvorana slávy mapující výrazné osobnosti Slovanu Liberec byla založena v roce 2014 a jejím prvním členem se stal rekordman v počtu startů Tomáš Janů.
Reklama
Reklama

Zatímco o dalších členech hlasovali fanoušci podještědské značky, v letošním roce byl zvolen jiný postup a vedení severočeského celku rozhodlo o tom, že osmým členem v pořadí se stane nebožtík Josef Šural.

Slavnostní ceremoniál proběhne před výkopem ligového klání FC Slovan Liberec - FC Zbrojovka Brno (hraje se v pátek od 20:00), což je klub, ze kterého exssparťanský kapitán před deseti lety do libereckého prostředí přestoupil.

Dvacetinásobný reprezentant Česka, jenž tragicky zemřel během svého první zahraniční mise v tureckém Alanyasporu, nakonec vydržel v klubu Ludvíka Karla čtyři a půl roku v letech 2011 - 2015 a byl tak jak u třetího mistrovského titulu Slovanu v roce 2012', tak u triumfu v domácím poháru (2015). V modrobílých barvách dosáhl na 113 ligových duelů a třicet nastřílených branek.

"Čest jeho památce!," zaznělo na stránkách fcslovanliberec.cz na adresu nositele čísla 23, jenž odešel do "věčných lovišť" ve svých osmadvaceti letech a před pár dny by oslavil třicáté narozeniny.

Dosavadní členové liberecké Dvorany slávy:

Tomáš JanůLadislav ŠkorpilPetr PapoušekJiří ŠtajnerLadislav MaierJosef LexaLibor JanáčekJosef Šural

Neloučí se mi lehce, ale věřím, že tu po nás něco zůstane, říká Frťala po postupu s Hradcem a těší se na angažmá v Teplicích

Zdroj: fcslovanliberec.cz