eFotbal

Stanciu začal konečně trénovat s celkem Wu-Chan Three Towns. Proč na to musel čekat téměř 2 měsíce?

Stanciu začal konečně trénovat s celkem Wu-Chan Three Towns. Proč na to musel čekat téměř 2 měsíce?
Stanciu začal konečně trénovat s celkem Wu-Chan Three Towns. Proč na to musel čekat téměř 2 měsíce?Flashscore
Exlávista Nicolae Stanciu (28) si musel na přípravu se svým novým chlebodárcem, jímž je čínský celek Wu-Chan Three Towns, počkat opravdu velmi dlouho.
Reklama
Reklama

Sešívaní se totiž dohodli na jeho tranferu již na konci ledna, s tím, že jeho nový klub čekal s avízem o jeho příchodu až do poloviny února, kdy vrcholily oslavy příchodu čínského nového roku.

S novým týmem, jehož součástí jsou kromě rumunského reprezentanta i čtyři Brazilci, však mohl začít trénovat až od tohoto týdne, což je další pořádná porce času.

Může za to skutečnost, že musel v Rumunsku absolvovat náročné čekání na víza pro celou rodinu a po příletu do Asie pak v jednom z šanghajských hotelů absolvoval mimořádně dlouhou třítýdenní karanténu kvůli Covidu.

"Jeho nový klub je velmi ambiciózní a Nico by se měl stát spolu s Fellainim největší hvězdou čínské ligy," citoval web sport.cz slova agenta Davida Zíky, který ho poslal do klubu, který byl založen před necelými šesti lety a vyznává modrobílé barvy.

Agentura Global Sports ho přitom měla možnost poslat i jinam. "Vlétě měl konkrétní nabídky. Hodně zajímavý pro něj byl Galatasaray Istanbul, v souvislosti s legendárním Hagim pro každého Rumuna lákavý. Zájem měly i kluby z americké MLS, ale nikdy se nedostaly do fáze, že by se začalo jednat. Turecko je teď paralyzované fotbalově a celospolečensky, a Slavia měla jasnou představu o ceně. Čínský klub přistoupil k jednání velmi profesionálně. Ne žádné divadlo, jak známe třeba z tureckých klubů," doplnil na serveru sport.cz manažer, podle nějž je stále méně evropských klubů ochotno investovat do velkých přestupů a orientují se na volné hráče nebo hostování s opcí.

Nový ročník čínské Super League vypukne 22. dubna, čili za necelý měsíc a potrvá do 13. listopadu.

Pět nejproduktivnějších střelců levou nohou za posledních dvacet let? Vítěz asi nepřekvapí! 

[p][p]Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Wuhan Three Towns F.C. (@wuhanthreetownsfc)

Zdroj: sport.cz