eFotbal

Sterling na odstřel? Někteří hráči budou muset odejít, připustil Maresca po zápase s Citizens

Sterling na odstřel? Někteří hráči budou muset odejít, připustil Maresca po zápase s Citizens
Sterling na odstřel? Někteří hráči budou muset odejít, připustil Maresca po zápase s CitizensFlashscore
Budoucnost Raheema Sterlinga (29) na Stamford Bridge zůstává nejasná. Spekulacím o jeho odchodu nahrál i nový trenér Chelsea Enzo Maresca (44), který zkušeného křídelníka nenominoval k duelu s Manchesterem City a na pozápasové tiskové konferenci připustil, že se kádr londýnského klubu bude muset zúžit. BBC pak ale oznámila, že se do Chelsea po roce vrátí portugalský reprezentant Joao Félix, čtyřiadvacetiletý univerzál přestupuje na Stamford Bridge z Atlétika Madrid.
Reklama
Reklama

"Chci Raheema Sterlinga, ale chci i dalších 29 hráčů, které máme. Je však jasné, že pro všechny není místo. Někteří z nich tak budou muset odejít," řekl Maresca po porážce 0:2 s úřadujícími anglickými mistry. "Jeho vynechání ze sestavy bylo čistě taktickým rozhodnutím," dodal italský kouč. 

Sterlingovi zástupci ještě před zápasem vydali prohlášení, že za odstavením jejich klienta mimo zápasový kádr nestojí neshody s trenérem. Zároveň ale dodali, že je celá situace zaskočila. "Vzhledem k jeho zařazení do oficiálních předzápasových materiálů klubu v tomto týdnu jsme očekávali, že bude do víkendového utkání v nějakém rozsahu zapojen," uvedli v prohlášení.

"Před sezonou jsme měli s klubem dialog a bylo nám potvrzeno, že Raheem je součástí budoucnosti klubu. Těšíme se proto až se celá situace vyjasní," dodali hráčovi zástupci. 

Sterling přišel do Chelsea v létě 2022 z Manchesteru City a od začátku se stal důležitým hráčem sestavy Blues. V minulé sezoně odehrál 31 ligových zápasů, ve kterých dal osm branek, ke kterým přidal čtyři asistence. Hned úvod nového ročníku naznačil, že pod vedením nového trenéra jeho pozice výrazně oslabila. Zůstane někdejší anglický reprezentant na Stamford Bridge, nebo se posune o dům dál? 

 Joao Félix se vrací

Portugalský reprezentant Joao Félix se po roce vrátí do Chelsea, která se podle BBC dohodla na jeho přestupu z Atlétika Madrid. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál hostoval na Stamford Bridge v jarní části předminulé sezony a ve 20 zápasech dal čtyři góly. Uplynulý ročník strávil na hostování v Barceloně. S Chelsea má Félix podepsat smlouvu na šest let s opcí na další sezonu.

Opačným směrem zamíří anglický záložník Conor Gallagher, pro kterého je v Atléticu nachystán pětiletý kontrakt. Gallagher měl blízko k přestupu do španělského klubu už v minulém týdnu, ale Chelsea se nepovedlo místo něj získat z Atlética španělského útočníka Samua Omorodiona, takže z této transakce sešlo.

Félix býval považován za mimořádný talent. V létě 2019 přestoupil z Benfiky Lisabon do Atlética za 126 milionů eur (3,2 miliardy korun) a stal se nejdražším hráčem v historii madridského klubu. Velká očekávání však zatím nenaplnil.

V portugalské reprezentaci odehrál 41 zápasů a dal osm gólů.

Fanoušci West Hamu si neberou servítky: Prosím, ať už Coufal nikdy nehraje, je zralý na návrat do Česka. Souček u nich nemá budoucnost