eFotbal

Střelce Sparty na Letné už nechtějí, jinde na něj stojí frontu. Kam by mohl zamířit?

Střelce Sparty na Letné už nechtějí, jinde na něj stojí frontu. Kam by mohl zamířit?
Střelce Sparty na Letné už nechtějí, jinde na něj stojí frontu. Kam by mohl zamířit?Flashscore
Byl jedním z těch, na které v leteckém speciálu mířícím do španělské Marbelly nezbylo místo. Dostal tím jasný signál on, dostala ho i veřejnost. Spolehlivý útočník Lukáš Juliš ve Spartě na jaře působit už nebude. Nebo možná ano, ale pouze v béčku. Půlroku před vypršením smlouvy dostal svolení k odchodu, teď je pouze na něm, jakou cestou se vydá. Pokud mu nedopadne angažmá v cizině, popere se o něj půlka české ligy. Zde nabízíme nejvážnější kandidáty na jeho služby.
Reklama
Reklama
1, SK Sigma Olomouc

Když by Juliš kývnul na návrat do Olomouce, s velkou pravděpodobností by dnes Mojmír Chytil už neoblékal dres Sigmy, nýbrž pražské Slavie. Hanáci totiž chtěli alespoň trochu adekvátní náhradu a právě osmadvacetiletý forvard Sparty byl na jejich seznamu vůbec nejvýš. Zvlášť když za Sigmu hrál už na podzim roku 2019 a ve dvanácti ligových utkáních za ni vstřelil osm gólů. On sám se ale na comeback tváří zatím skepticky.

2, FC Trinity Zlín

Velký zálusk si na Juliše dělal i jeho starý známý ze Sparty, tedy slavný trenér Pavel Vrba. Ten od svého příchodu shání hotového útočníka, střelce, jenž by byl schopen okamžitě začít dávat góly. Julišovo jméno si v diáři dvakrát podtrhl, tohle jméno by na cestě za záchranou mělo zvuk jako hrom. Má to ale háček. Za Vrbou by se prý Julišovi celkem chtělo, na jih Moravy nikoliv. A bojovat jen o záchranu už vůbec ne. I proto se prý Zlín domluvil s vytáhlým útočníkem Slovácka Liborem Kozákem, jenž na listině vytoužených posil figuroval hned pod Julišem.

3, FK Pardubice

Právě postavení v tabulce značně limituje i dalšího z předních zájemců o hráčovy služby, tedy Pardubice. Tam by si Juliše moc přálo vedení i trenér Radoslav Kováč. Lákají ho na roli hlavní hvězdy mužstva i nový krásný stadion, z něhož by to z Prahy neměl tak daleko. Bohužel, poslední místo tabulky v tomhle směru jednání dost komplikuje.

4, Bohemians Praha 1905

Jako první se do fronty zájemců o odchovance Sparty postavili zástupci Bohemians. I u nich už Juliš krátce působil, teď ve vzduchu visí něco trvalejšího. Téhle nabídce by se prý šikovný střelec zase tolik nebránil, zvlášť když vidí, na jakou úroveň se mužstvo dostalo pod vedením lodivoda Jaroslava Veselého. Pokud Julišovi nevyjde zahraničí, právě Ďolíček by mohla být jeho nová adresa.

5, FK Jablonec

Hodně potichu se na trhu zatím jeví Jablonec. Majitel klubu Miroslav Pelta má teď trochu závažnější starosti, zároveň si ale můžete být zcela jistí, že tenhle lišák číhá na svou velkou rybu. Na podzim jí byl reprezentant Malajsie Dijon Cools, ten už ovšem zmizel do Thajska. Co takhle doplnit kádr o útočníka Julišových kvalit? Podle eFotbalu má být tahle možnost ve hře. Když ne teď, tak od léta, protože by Pelta za Juliše nemusel nic platit.