eFotbal

Střelecké trápení. Proti fotbalovému trpaslíkovi se prosadil pouze Barák. Bez Schicka to nároďáku nejde

Střelecké trápení. Proti fotbalovému trpaslíkovi se prosadil pouze Barák. Bez Schicka to nároďáku nejde
Střelecké trápení. Proti fotbalovému trpaslíkovi se prosadil pouze Barák. Bez Schicka to nároďáku nejdeFlashscore
K prvnímu reprezentačnímu utkání nastoupil český národní tým po vydařeném EURO 2020. I když bylo mužstvo trenéra Šilhavého bez řady opor, proti Bělorusku přeci jen přišla povinná výhra a zisk tří bodů do dalších bojů o světový šampionát 2022 v Kataru. Utkání, ve kterém se čeští reprezentanti zmohli proti fotbalovému trpasdlíkovi pouze na jednu branku přineslo trenérovi Šilhavému před těžkým zápasem v Belgii jednu věc: bez Schicka bude v Belgii těžké gólově uspět.
Reklama
Reklama

Snaha byla, ale očekávané gólové hody nepřišly. Bez Patrika Schicka to českým reprezentantům nešlo. Čeští hráči vyprodukovali proti fotbalovému trpaslíkovi 25 střel (7 na bránu), ale skórovat se povedlo pouze jednou Barákovi.

Český celek byl přitom podle očekávání od první minuty čtvrtého kvalifikačního utkání více na balónu a snažil se dostávat do šancí. I když i občas hosté z Běloruska zazlobili, prakticky do ničeho se nedostali. Naopak většinově museli bránit náznaky českého týmu (bohužel jen náznaky). Protože ani ve druhém poločasu se snaživým Čechům střelecky nedařilo, stal se tak jediným střelcem utkání italský legionář Antonín Barák, jemuž na branku ve 34. minutě asistoval velice aktivní Adam Hložek. 

Dalším utkáním bude reprezentace pokračovat první zářijovou neděli proti favorizované Belgii, která porazila Estonsko 5:2.

Česko - Bělorusko 1:0 (1:0)Branky: 34. Barák (Hložek).Žluté karty: 47. Kalas (CZE) – 73. Ebong (BLR).Česko: Vaclík – Coufal, Kalas, Holeš, Matějů – Král (63. M. Sadílek), Souček (C) – Hložek (78. Pešek), Barák (90+4. Tecl), Jankto (77. Zmrhal) – Doležal (63. Vydra).Náhradníci: Staněk, Nguyen – Sáček, M. Havel, Kaša, Pešek, Tecl, M. Sadílek, Zmrhal, Jemelka, Wiesner, Vydra.Bělorusko: Černik (C) – Švjacov (89. Skavyš), Rachmanov, Sačivko, Zolotov (85. Ševčenko) – Běgunov, Ebong (89. Koncevoj), Korzun, V. Klimovič (64. Bykov), Antilevskij (64. Juzepčuk) – V. Lisakovič.Náhradníci: Pavljučenko – Pjačenin, Chadarkevič, Bykov, Skavyš, Juzepčuk, Sedko, Koncevoj, Pavlovec, Ševčenko, R. Lisakovič.Rozhodčí: Jovanović – Stojković, Mihajlović (všichni Srbsko).Diváci: 7 218.

Agent Schicka se Součkem by si za ně v blízké budoucnosti představoval přinejmenším 50 milionů eur