eFotbal

Suárez v Brazílii boří rekordy a vrací se do nároďáku. A půjde do Miami za Messim!

Suárez v Brazílii boří rekordy a vrací se do nároďáku. A půjde do Miami za Messim!
Suárez v Brazílii boří rekordy a vrací se do nároďáku. A půjde do Miami za Messim!Flashscore
Velmi podařené období zažívá uruguayský útočník Luis Suárez. Po jeho odchodu z Evropy zpět do Jižní Ameriky si mnozí fanoušci mysleli, že tam jde jen dohrát kariéru. Opak je pravdou, El Pistolero tam válí. Vysloužil si nejen návrat do reprezentace, ale také angažmá v Interu Miami!
Reklama
Reklama

Luis Suárez dlouhé roky ničil obrany na starém kontinentu. Ajax, Liverpool, Barcelona, Atlético Madrid. Tam všude prokazoval své střelecké schopnosti. V roce 2022 ale zavelel a vrátil se domů, do uruguayského Nacionalu. 

Když však přišlo za rok laso z brazilského Gremia, neváhal a smlouvu podepsal. A učinil vynikající rozhodnutí.  Hned na první pokus dokázal vyhrát Campeonato Gaucho, regionální pohár. Ve dvanácti utkáních pomohl sedmi góly.

Rozzuřený Ronaldo pobavil fanoušky, požadoval střídání rozhodčího

Působivá je také jeho bilance v první lize. V 28 utkáních se gólově prosadil desetkrát, stejný počet mu svítí také v kolonce asistencí. Luxusní formu chytil od konce srpna. V jedenácti zápasech vstřelil šest gólů a přidal šest přihrávek.

Nikdy nebyl velký tvůrce akcí, to se ale v Brazílii změnilo. V tamní Serii A byste nenašli lepšího asistenta. Stal se prvním hráčem Gremia a třetím cizincem v lize, kterému se v posledních deseti letech na metu deseti asistencí podařilo dostat.

To nezůstalo bez odezvy a podle zpráv z Brazílie i Uruguaye se blíží návrat El Pistolera do národního týmu, a to hned při nejbližším asociačním termínu.

Foto: Grêmio FBPA

 A nejen to. Chystá se i další velká změna dresu. Novináři v Brazílii i ve Španělsku se shodují na tom, že přesun Suáreze do Interu Miami je hotovou věcí.

Suárez se má před koncem kalendářního roku potkat v Miami s Davidem Beckhamem, spolumajitelem klubu, i Lionelem Messim, aby probrali sportovní i finanční stránku věci. Všechny spekulace podporuje i odchod Josefa Martineze, který uvolní místo pod platovým stropem.

Kontrakt nebude problém, El Pais totiž hlásí, že smlouva s Gremiem byla v létě zredukována ze dvou na jeden rok. V prosinci se Uruguayec stane volným hráčem. "Do konce roku se může stát mnoho věcí. Teď se soustředíme na kvalifikaci do Libertadores. Ve správný čas, pokud se naskytne příležitost, budeme jednat. Samozřejmě chceme, aby zůstal, ale poslední informace jsou takové, že na konci roku odejde,“ přiznal prezident Gremia Alberto Guerra.

Nevím, jestli jsem nejlepší fotbalista v historii, nezajímá mě to, řekl Messi