eFotbal

Suchopárek: Odveta bude neméně náročná. Sice máme náskok jedné branky, ale bylo by hloupé jen bránit

Suchopárek: Odveta bude neméně náročná. Sice máme náskok jedné branky, ale bylo by hloupé jen bránit
Suchopárek: Odveta bude neméně náročná. Sice máme náskok jedné branky, ale bylo by hloupé jen bránitFlashscore
Česká reprezentační jednadvacítka zvládla úvod baráže o postup na ME v roce 2023, když po trefách Valenty a Sejka porazila venku Island 2:1. Trenér Jan Suchopárek si tak nadělil ke svým třiapadesátým narozeninám parádní dárek, ale jak sám na tiskové konferenci po zápase zvěstoval, stále ještě není o postupujícím rozhodnuto.
Reklama
Reklama

Severská země se dostala do vedení po penaltě, ale hosté dokázali rychle vyrovnat zásluhou Valenty a ve druhém poločase dokonal obrat Sejk. „Myslím, že jsme proti těžkému soupeři zaslouženě vyhráli. Sice se nám v určitých pasážích nedařilo tolik kombinovat, ale odehráli jsme dobré utkání, co se týče soubojů. Měli jsme v průběhu utkání i další šance. Trochu bych jen hráčům vytkl závěr zápasu, kdy to vypadalo, že chceme zápas jen dohrát a odbránit. Tím jsme umožnili soupeři dostat se do tlaku. Nechybělo moc a mohli jsme o vítězství přijít,“ nechal se slyšet lodivod jednadvacítky.

Český výběr dokázal Island doma porazit a jedním z hrdinů zápasu byl Matěj Valenta, pro kterého se jednalo teprve o druhý start za tuto mládežnickou reprezentační kategorii. „Jeho nasazení do zápasu předcházelo několik věcí. Po jeho přesunu do Liberce má větší vytíženost, i když dostal červenou kartu a nehrál dva zápasy. Má velmi dobrá řešení různých situací, což dokázal i jeho gól bodlem. Navíc tam je dobrá součinnost s Lukášem Červem z Liberce. A líbí se nám i jeho práce v tréninku, to také rozhodlo v jeho prospěch,“ chválil kouč svého svěřence, který svou šanci chytil patřičně za pačesy.

Odveta čeká lvíčata v úterý 27. září v Českých Budějovicích od 18:00. I přes lehký náskok ale trenér českého týmu větří, že nepůjde o nic jednoduchého. „Odveta bude neméně náročná. Sice máme náskok jedné branky, ale bylo by hloupé jen bránit. Když jsme byli aktivní, tak jsme měli navrch. A myslím, že nám bude hrát do karet i přírodní trávník, na který jsme více zvyklí,“ dodal Suchopárek.