eFotbal

Šulc věří, že se do základu Plzně brzy vrátí: Na tréninku makám, přidávám si, počkám si na další šanci

Šulc věří, že se do základu Plzně brzy vrátí: Na tréninku makám, přidávám si, počkám si na další šanci
Šulc věří, že se do základu Plzně brzy vrátí: Na tréninku makám, přidávám si, počkám si na další šanciFlashscore
Zatímco v evropských pohárech i MOL Cupu už dvacetiletý záložník Viktorie Pavel Šulc v této sezoně skóroval, ve Fortuna:lize zatím na rozvlnění sítě stále ještě čeká.
Reklama
Reklama

A to přitom nastoupil kolega Kalvacha, Káčera, Janoška, Kopice a spol. do všech deseti dosavadních duelů a na trávnících pobyl 522 minut čistého času.

"Trápil jsem se delší čas v koncovce, nemohl jsem se trefit. Zahazoval jsem i ty největší šance. I kvůli tomu jsem ztratil místo v základní sestavě Plzně. Smůlu v klubu jsem protrhnul v nedávném zápasu MOL Cupu s Příbramí, kdy se mi podařilo vstřelit vítězný gól. Předtím jsem se trefil proti Albánii. Psychicky jsem se zvedl. Věřím, že se do základu brzy vrátím. Na tréninku makám, přidávám si, počkám si na další šanci. Teď se týmu výsledkově daří, což je dobře, trenér Bílek nemá důvod dělat změny. Dělám na trénincích všechno pro to, aby věděl, že mě může kdykoli během zápasů využít," uvedl v interview pro gol.cz bývalý středopolař Jihlavy, Opavy nebo Českých Budějovic.

Rozjetá Viktoria momentálně vévodí tabulce s náskokem čtyř bodů na druhou Spartu a opět by mohla být důležitou součástí boje o primát. Tím spíš po zklamáních na evropských kolbištích.

"S Plzní vedeme po deseti kolech ligu. Fanoušci i média jsou možná překvapeni, ve Viktorce jsou ale léta ty nejvyšší cíle. Příliš se nám po uplynulé neúspěšné sezoně nevěřilo, ale my víme, že máme velkou sílu. Ukazuje se v posledních zápasech, ve kterých jsme nebyli lepší, ale dokázali jsme všechny čtyři vyhrát. Máme navíc skvělou partu. Slavia i Sparta jsou finančně jinde, ale to byly i dřív, kdy Viktorka dělala tituly. Nepříjemností je, že se Plzeň třikrát nedostala do evropských pohárů. V létě jsme byli blízko Konferenční lize, ale propadli jsme v odvetě s CSKA Sofia. Můžeme se ale zase soustředit na ligu, což třeba bude naše výhoda proti konkurentům," uzavřel na stránkách Gólu svěřenec Michala Bílka, jenž má na svém kontě v rámci Fortuna:ligy šedesát startů a čtyři přesné zásahy.

Čelůstka vyhraje souboj a odevzdá balon. Jakmile má však přidat nadstavbu, už to prý není ono...

Zdroj: gol.cz