eFotbal

Švýcarky jsou papírově silnější, ale nemusíme být ustrašení, máme naději postoupit, burcuje Svitková

Švýcarky jsou papírově silnější, ale nemusíme být ustrašení, máme naději postoupit, burcuje Svitková
Švýcarky jsou papírově silnější, ale nemusíme být ustrašení, máme naději postoupit, burcuje SvitkováFlashscore
V neděli sraz v Praze, v pondělí přesun do Chomutova a od té doby příprava na první duel baráže o Euro proti švýcarským reprezentantkám. Toť aktuální program českého národního týmu žen.
Reklama
Reklama

Jednou z opor souboru trenéra Karla Rady by měla být čtyřnásobná nejlepší hráčka země Kateřina Svitková, jež dorazila pomoci z west Hamu United, jehož součástí je od loňského léta.

Byť majitelka čtyř českých titulů z let 2015, 2016, 2017 a 2020 neodehrála ani zdaleka vše, v poslední době už se jí na ostrovech daří. "Byla jsem nejdříve zraněná, pak se vystřídali trenéři a hned jsem jim nepadla do oka. Musela jsem se hodně snažit, abych je přesvědčila, že na to mám. Teď už mi důvěru dávají a myslím, že ji splácím a konečně to začíná v lize klapat. Jelikož hraju v klubu halfbeka, mám tak jednu střelu na zápas a spíše opravdu bráním než útočím. Střel na reprezentaci tedy mám schovaných dost a doufám že to teď půjde," pronesla v interview pro oficiální stránky FAČR exslávistka, která k tomuto datu nasázela za áčko české repre 13 mezinárodních branek.

Švýcarsko, se kterým se Dubcová a splol. utkají v pátek a v úterý, je nejsilnější možný soupeř. "Samozřejmě je to nejtěžší soupeř, kterého jsme dostaly. Trochu jsem byla zklamaná, ale na druhou stranu je to výzva a pokud chceme hrát na EURO, kde jsou přesně takové týmy, tak musíme takového soupeře porazit. Jsou papírově silnější, ale nic není předem rozhodnuto a nemusíme být ustrašení. Máme skvělý tým a skvělou partu, máme tedy i naději postoupit. Mohl by na ně platit vysoký presink, kde by se ukázaly slabiny. Ukazuje to i Slavia v Evropské lize. Bude to soubojový tým, budeme muset být důraznější, sbírat odražené míče a nebát se hrát jedna na jednu a vystřelit. Prostě klasický fotbal," doplnil na webu fotbal.cz pětadvacetiletá reprezentantka, jež si v této sezoně ženské Premier League připsala tři góly a jednu trefu zaznamenala ve WSL Cupu.

Baráž o postup na ME 2022:

09.04. 16:00 Česká republika – Švýcarsko (Chomutov)13.04. 20:00 Švýcarsko - Česká republika (Stockhorn Arena, Thun)

Obě utkání baráže o postup na ME 2022 můžete sledovat živě na ČT sport.

Glosa Honzy Rajnocha: Z nároďáku mám skvělý pocit, Lvíčata mě ale zklamala

Zdroj: zeny.fotbal.cz