eFotbal

Sýkora o Poznani: Žádnou nespravedlnost necítím. Čekám na svoji šanci, musím vytrvat, o tom fotbal také někdy je

Sýkora o Poznani: Žádnou nespravedlnost necítím. Čekám na svoji šanci, musím vytrvat, o tom fotbal také někdy je
Sýkora o Poznani: Žádnou nespravedlnost necítím. Čekám na svoji šanci, musím vytrvat, o tom fotbal také někdy jeFlashscore
Když přicházel nyní sedmadvacetiletý záložník Jan Sýkora před rokem do Lechu Poznaň, stalo se tak za 18 milionů korun, což byl tehdy nejdražší přestup v historii sedminásobného šampiona Ekstraklasy.
Reklama
Reklama

Nynější pozice bývalého hráče Sparty, Slavie, Brna, Liberce či Jablonce však nijak závratná není. V nejvyšší polské soutěži je nyní náhradníkem, který sice zasáhl do čtyř kol z pěti, nicméně na hřištích strávil jen 50 minut čistého času a 161 minut odehrál za třetiligovou rezervu Lechu...

S tím, že by k našim severním sousedům přicházel jakožto obrovská hvězda, ale až tak nesouhlasí. "Obrovská hvězda? No, to nevím. Nějaké peníze to asi stálo. Já však vypadl z přípravy, měl jsem nějaká zranění. Nyní se týmu daří, sestava se nemění, to chápu. Žádnou nespravedlnost necítím. Čekám na svoji šanci, musím vytrvat, o tom fotbal také někdy je. Už mě nic netrápí, to musím zaklepat. Jsem v pohodě," hlásil z polské půdy rodák z Plzně, jehož vyjádření nabídl portál aktualne.cz.

Co nevidět jeho mužstvo posílí i Adriel Ba Loua, jenž si v Česku udělal jméno jak v Karviné, tak v Plzni. "Osobně se nijak neznáme, zahráli jsme si proti sobě snad jen jednou, když hrál v Karviné. Nekontaktoval mě. Nevím, jak mluví česky, ale polština je hodně podobná. Neuměl jsem při příchodu ani slovo, po třech čtyřech měsících jsem už normálně mluvil. Zaleží jen na něm, jestli se bude chtít učit," přidal na aktualne.cz dvojnásobný mistr české ligy z let 2014 a 2017.

Lech je v současnosti rozjetý, táhne čtyřzápasovou šňůru výher a tabulce vévodí bez porážky s tříbodovým náskokem před Pogonem Szczecin. "Po pěti kolech bych byl v podobných soudech opatrný, ale začali jsme dobře, je to příjemný pocit. Minulou sezonu se nám úplně nedařilo a bylo těžké se z toho dostat. Skončili jsme až na 11. místě, bylo z toho docela rozladění. Teď jsme začali dobře a věřím, že v tom budeme pokračovat," uzavřel na aktualne.cz svěřenec trenéra Macieje Skorzy.

Musa: Poté, co jsem se o Boavistě podrobně informoval, jsem si byl jistý, že jsem se rozhodl správně

Zdroj: aktualne.cz