eFotbal

Teplice ohlásily konec legendárního gólmana. Klub po něm pojmenuje část stadionu, dostane se i do Síně slávy

Teplice ohlásily konec legendárního gólmana. Klub po něm pojmenuje část stadionu, dostane se i do Síně slávy
Teplice ohlásily konec legendárního gólmana. Klub po něm pojmenuje část stadionu, dostane se i do Síně slávyFlashscore
Více než patnáct let v dresu teplického klubu odkroutil jednačtyřicetiletý brankář Tomáš Grigar. Další už ale nepřidá. Vedení severočeského klubu se rozhodlo omladit brankářské trio, takže matador v klubu po sezoně skončí.  „Rád bych ještě pokračoval v kariéře, takže uvidíme, jaké se objeví nabídky, konstatoval gólman, jenž do Teplic přišel v lednu 2009 a s klubem vyhrál jednou českou pohárovou soutěž.
Reklama
Reklama

Grigar za Teplice odchytal 388 soutěžních utkání, v brance strávil neuvěřitelných 34 639 minut, ve kterých vychytal 119 čistých kont. „Tomášovi patří obrovské díky za to, co pro Teplice odvedl, spolu s Jiřím Sedláčkem je asi nejvýznamnějším brankářem teplické historie a jeho čísla v našem dresu jsou neskutečná,“ říká s neskrývaným obdivem ředitel FK Teplice Rudolf Řepka.

Se závěrem sezony ale vyprší Grigarovi na Stínadlech smlouva a nedojde k jejímu prodloužení. „Rozhodli jsme se jít cestou omlazení brankářské trojice, spolu s hlavním trenérem jsme to Tomášovi oznámili už před několika týdny, aby věděl, na čem je. I za sportovní úsek bychom mu chtěli moc poděkovat za roky strávené v Teplicích,“ dodává na klubovém webu sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Zkušený gólman na konec kariéry rozhodně nemyslí. „Rád bych ještě pokračoval v kariéře, uvidíme, jaké se vyskytnou nabídky, ale každopádně Teplice budou navždy v mém srdci a rád se budu na Stínadla vracet,“ uvádí Grigar.

Klub se s hráčem rozloučí při předzápasovém ceremoniálu před nedělním utkání proti Hradci Králové, kdy bude slavnostně přejmenován sektor 30 na "sektor Tomáše Grigara". V příští sezóně pak bude při některém z utkání proti pražským „S“ uveden do síně slávy FK Teplice a rovněž bude slavnostně vyřazeno číslo 30.