eFotbal

TOP 5 nejlepších příchodů Manchesteru United po Fergusonově éře

TOP 5 nejlepších příchodů Manchesteru United po Fergusonově éře
TOP 5 nejlepších příchodů Manchesteru United po Fergusonově éřeFlashscore
Manchester United za vlády Sira Alexe Fergusona a po ní, je jako nebe a dudy. Zatímco v minulosti sbíral jednu trofej za druhou, v posledních letech se trápí. Jisté zlepšení přišlo až s manažerem Erikem ten Hagem, ale pořád to není ono. Přitom o posily na Old Trafford nouze není. Jak vypadá seznam těch nejvydařenějších přestupů v éře po Fergusonovi?
Reklama
Reklama
Zlatan Ibrahimovič

Pátým nejlepším příchodem do Manchesteru United je podle givemesport.com Zlatan Ibrahimovič, jenž se v klubu hlásil v roce 2016 coby 34letý forvard. Hned v první sezoně se blýskl 28 zásahy. Trefil se mimo jiné ve finále Community Shield proti Leicesteru, skóroval v prvním ligovém duelu a také v prvním zápase na Old Trafford. To nejlepší na tomto transferu byl ale fakt, že tento legendární Švéd přišel zcela zdarma.

Lisandro Martínez

Za hodně vydařený lze považovat také příchod Lisandra Martíneze. Tomu se sice v úvodu angažmá lidé smáli kvůli jeho malému vzrůstu, brzy si však fanoušky získal na svou stranu. Podařilo se mu to výkony na hřišti, především klidem při zakládání útoku. Naneštěstí pro něj na začátku roku 2023 utrpěl vážnou zlomeninu.

Foto: Manchester United FC

Luke Shaw

Velmi dobrý dojem v klubu zanechal Luke Shaw, jenž se v kabině United hlásil prvně v létě 2014, když za 30 milionů liber přišel ze Southamptonu. Postupem času se na levém kraji defenzivy vypracoval v nepostradatelného člena kádru. V osmadvaceti letech zdaleka nepatří do starého železa. Na svém kontě má 260 ligových startů v dresu Rudých ďáblů, ve kterých dal čtyři branky a 28 jich připravil.

Foto: Profimedia.cz

Casemiro

Za dvojnásobnou sumu zamířil na Old Trafford Brazilec Casemiro z Realu Madrid. Pětinásobný vítěz Ligy mistrů změnil angažmá loni v létě a brzy se stal jedním z vůdčích mužů defenzivy Red Devils, což se od něj pochopitelně vzhledem k ceně a zkušenostem očekávalo. Vždyť tento jednatřicetiletý defenzivní záložník má na svém kontě pět trofejí pro šampiona Ligy mistrů a tři tituly ze španělské LaLigy.

Foto: Manchester United FC

Bruno Fernandes

Tou pravou trefou do černého pak byl přestup Bruna Fernandese, který může na hřišti zastoupit celou řadu pozic od křídla, přes zataženého útočníka až po středního záložníka. Od svého příchodu odehrál v Premier League 185 zápasů, ve kterých dal 64 branek a dalších 54 připravil. Portugalský ofenzivní hráč je v osmadvaceti na vrcholu sil a mozkem týmu. Bez něj by United byli výrazně méně nebezpeční. Jen v uplynulém ligovém ročníku dal ve 37 startech osm gólů a na dalších osm přihrál.

Foto: Manchester United FC