eFotbal

TOP 5 překvapivých momentů v historii, kdy nečekaného majitele trofeje snad nikdo netipoval

TOP 5 překvapivých momentů v historii, kdy nečekaného majitele trofeje snad nikdo netipoval
TOP 5 překvapivých momentů v historii, kdy nečekaného majitele trofeje snad nikdo netipovalFlashscore
Fotbal dokáže překvapit i šokovat. Nejedná se jen o rekordní částky za ty největší hvězdy či nečekané návraty na staré adresy. Tentokrát máme na mysli momenty, kdy se k zisku trofeje probojoval tým, kterého snad nikdo netipoval. Dali jsme do kupy pět takových případů, které v minulosti vyvolaly vášnivé emoce, neboť se k cenné trofeji dostalo mužstvo, které bylo považováno za jasného outsidera.
Reklama
Reklama
5) Deportivo La Coruňa (LaLiga)

V lize, které dlouhodobě vládnou Barcelona a Real Madrid, prakticky od úvodních kol počítáte s tím, že nemáte šanci uspět. V minulé sezoně se to podařilo Atletiku, ale jeho úspěch není tak ohromující jako ten, který zaznamenalo Deportivo v sezoně 1999/2000. Tehdejší tým se nesmazatelně zapsal do historie La Ligy a na další velký úspěch si asi ještě hezkých pár let počká.

 4) Chelsea (Liga mistrů)

Asi nikdo nečekal, že by mohl londýnský klub ze Stamford Bridge získat v roce 2012 svůj první ušatý pohár v Lize mistrů. Jen stěží se dostali do elitní čtyřky Premier League, která jim zajistila účast v této sezóně. Ani start v prestižní milionářské soutěži nedopadl příliš oslnivě, ale nakonec to stačilo k postupu z prvního místa ve skupině. Následovala pak spanilá jízda korunovaná postupem v semifinále přes Barcelonu a památné finále s Bayernem Mnichov.

3) Dánsko (Euro 1992)

Evropský šampionát přinesl jeden z nejneuvěřitelnějších triumfů v historii tohoto sportu. Dánsko nikdo nepasoval do role favorita, ani nebylo označováno jako černý kůň turnaje, přesto jeho cesta na Euru skončila až po finálovém duelu, ještě s cennou trofejí ve svých rukách. Zajímavostí je taktéž to, že na vrcholný turnaj se tato země dostala až dodatečně po diskvalifikaci Jugoslávie. Skalpy gigantů a úspěch, na který tato země z Jutského poloostrova už nikdy nezapomene, ačkoliv letos nebyl taktéž daleko.

2) Řecko (Euro 2004)

Další velký příběh, který ale ve tvářích českých fanoušků nevykouzlil příliš úsměvů. Řecko šokovalo celý svět svým triumfem na Euru 2004, když v Portugalsku svou defenzivní taktikou překonalo každého soupeře, který se mu postavil do cesty. Semifinálové vítězství nad Českem, ale i finálový triumf nad domácím výběrem vytvořil epický moment, který již dost možná tato jihoevropská země nikdy nezopakuje.

1) Leicester City (Premier League)

Ještě dnes si někteří fanoušci na Ostrovech pokládají otázku, jak k tomu mohlo vůbec dojít. Šance Lišek před sezonou byly vyčísleny kurzem 5000:1, ale i tak tenhle klub z Leicesteru nakonec prestižní anglickou ligu ovládl. Ve společnosti gigantů, jakými sou oba celky z Manchesteru, Liverpool, Chelsea, Arsenal či Tottenham. Sestava poměrně neznámých jmen dokázala nemožné a z průměrných hráčů se staly rázem hvězdy.

Zdroj: sportskeeda.com