eFotbal

TOP momenty šlágru na Slovácku. (Ne)penalta, Kovářovy provokace i Svědíkův tah s mladíkem

TOP momenty šlágru na Slovácku. (Ne)penalta, Kovářovy provokace i Svědíkův tah s mladíkem
TOP momenty šlágru na Slovácku. (Ne)penalta, Kovářovy provokace i Svědíkův tah s mladíkemFlashscore
Zápasy Sparty na Slovácku jsou v poslední době ozdobou ligového dění. Zatímco na Letné si Sparťané dokáží výsledky pohlídat, utkání v Uherském Hradišti jsou pro ně dost náročné. V sobotu z toho byl smírný výsledek. Neznamená to však, že to byla nuda. Naopak. Kterých pět věcí nejvíce zaujalo?
Reklama
Reklama
(NE)PENALTA

Opět zbytečné otazníky. Většina fanoušků, která penaltový zákrok viděla, vám řekne, že to penalta být neměla. Není sporu o tom, že si Sparta gól zasloužila. Byla aktivní, v prvním poločase nastřelila dvě tyčky a minimálně jednou se zaskvěl gólman domácích Filip Nguyen.

Ale celý zápas tím dostal pachuť. Ještě před tím vším byl neodpískaný faul na útočníka Filipa Vechetu. Útok Sparty byl navíc tažen přes pravou stranu, kam nebyl dlouho vpuštěn bek domácích Petr Reinberk. A zákrok samotný? Možná se bude objevovat tradiční slovíčko „obhajitelný“, ale víceméně nikdo nechápal, že si VAR nevyžádal rozhodčího k monitoru.

Foto: 1. FC Slovácko

KOVÁŘ POŠKÁDLIL DOMÁCÍ KOTEL

Pikantní návrat. Matěj Kovář sice na Slovácku dlouho nebyl, ale je to klub, který ho vychoval a do velkého fotbalu vpustil přestupem do Manchesteru United.

Zatímco navrátilci Lukáši Sadílkovi se tleskalo, na Kováře se bučelo a z kotle domácích létaly peprné nadávky i chorály. Ne však nezaviněně. Poté, co Sparta vyrovnala, před fanklubem domácích vehementně slavil. Ke konci zápasu se pak otočil, poplácal logo na hrudi a prstem u pusy ukazoval, ať jsou fanoušci ticho.

Foto: AC Sparta Praha

SVĚDÍKŮV TAH JUROŠKOU

Velké překvapení asi pro všechny. A asi hlavně pro Sparťany, kteří o mladíkovi Pavlovi Juroškovi nevěděli skoro nic. Mladší bratr Jana, který teď hraje za Baník, sbíral minuty v posledních zápasech spíše sporadicky, a tak bylo překvapivé, že ho trenér Svědík postavil rovnou do základu.

„Pavel si o to řekl sám, v tréninku vypadal velice dobře. Věděli jsme, že nebude mít problém. Jsem rád, že se jeho nasazení povedlo. Roli hrálo i to, že ho Sparta nezná. Přišel tam neznámý rychlý hráč, který umí jeden na jednoho. Věděli jsme, že hráči k němu nebudou mít takový respekt jako třeba k Milanovi Petrželovi,“ vysvětloval trenér Slovácka svůj tah.

Juroška vstřelil jediný gól domácích. Ale byla to celkem bizarní situace, gól byl nakonec zapsán jako vlastní. Nic to ale neměnilo na tom, že mladý záložník podal velmi dobrý výkon. Do týmu Slovácka přinesl rychlost, dravost i drzost. Tedy aspekty, které ve středu pole Svědíkova výběru mnohdy chybí.

Foto: 1. FC Slovácko

SKVĚLÁ ATMOSFÉRA

Asi největší plus celého zápasu. Nádherné počasí, krásně připravený trávník a tribuny plně obsazeny. Domácí hlasatel v druhém poločase ohlásil věc, která se objevila na sociálních sítích Slovácka už v týdnu. Vyprodáno!

Zápas se ze stran fanoušků obešel bez komplikací. Oba tábory celý zápas fandily, přidaly pyrotechniku a dobře se bavily. Velmi aktivní byli i fanoušci mimo domácí kotel, kteří přidali na opravdu výborné atmosféře. Palec nahoru!

Foto: 1. FC Slovácko

AUSTRALSKÁ POSILA K NIČEMU

Jestli se o některém Sparťanovi mluvilo v opravdu špatném světle, tak o Aweru Mabilovi. Ten přišel v zimě ze Španělska na hostování, což je ale asi jediné pozitivní. V tom smyslu, že Tomáši Rosickému a spol. nemusí ležet v hlavě, co s ním. V létě totiž odejde.

Očekávání byla před jeho příchodem velká, ale zatím je absolutně nesplňuje. V základu se neobjevuje a většinou dostřídává. Dalo by se čekat, že když dojde v průběhu zápasu, tak svou rychlostí bude větrat unavené obrany. Bohužel pro Spartu se to ale neděje, Mabil nenabízí žádnou nadstavbu. Občas vypadá, že ho to ani nebaví.

Fanoušci ho začínají mít dost, nicméně trenér Brian Priske ho zatím brání. Přirozeně, vždyť je to jeho práce. „Určitě je to hráč, který nám může pomoct. Měl tam centry do vápna, snažil se, podporoval tým,“ pokrčil rameny dánský trenér.

Foto: AC Sparta Praha