eFotbal

TOP pět nejlepších skladeb uplynulých mistrovství světa. Vzpomínáte na tyto hity?

TOP pět nejlepších skladeb uplynulých mistrovství světa. Vzpomínáte na tyto hity?
TOP pět nejlepších skladeb uplynulých mistrovství světa. Vzpomínáte na tyto hity?Flashscore
Mistrovství světa ve fotbale je druh globální události, která spojuje celý svět. Jedná se o nejpopulárnější sport na této planetě a každý takový vrcholný turnaj je velkou událostí nejen pro komunitu zajímají se o tento sport jako takový. Vždy se objevují prvky, které mohou na sebe navázat i publikum, které jindy svůj zrak směřuje jinými směry. Ať už jde o maskoty, kteří mnohdy poutají pozornost především dětí, ale i chytlavé hymny, které mají na svědomí hvězdy současnosti. Podívejme se proto na pět nejlepších skladeb uplynulých mistrovství světa. Vzpomínáte na tyto hity?
Reklama
Reklama
5) Pitbull & Jennfier Loper - We are one (MS 2014 v Brazílii)

Skladba „We are one“ se stala během světového šampionátu v Brazílii jednou z nejposlouchanějších hymen všech dob. Pitbull do výsledku vložil své rapové zkušenosti a schopnost generovat strhující texty, ale pozadu nezůstala ani Jennifer Lopez. Úžasná melodie dokázala roztančit lidi napříč kontinenty a získat si jejich srdce i dlouho po skončení turnaje.

4) Arrow - Hot hot hot (MS 1986 v Mexiku)

Nezapomenutelným hitem „Hot hot hot“ se mohl pochlubit vrcholný turnaj v roce 1986 pořádaný Mexikem. Autorem byl karibský umělec Arrow, jehož popularita po vydání této hymny celosvětově vzrostala. Zajímavostí je, že tato skladba vznikla již o čtyři roky dříve v rámci jeho debutového alba, ale FIFA jej využila až později. Právě ten karibský šmrnc a žoviální texty byly klíčovými faktory úspěchu.

3) K'naan - Wavin' Flag (MS 2010 v JAR)

„Wavin' Flag“ se stala tak populární písní, že inspirovala řadu předělávek a verzí v průběhu dalších let. Je to hit od somálského hip-hopového a reggae umělce K´naana. Původně měla být tato věc stvořena za účelem podpory Somálka v boji za svou svobodu. Obrovský boom kolem ní pak nastal, když byla vybrána jako hlavní propagační skladba k reklamě Coca-coly na MS 2010 v JAR. K´naan obměnil některé řádky v textu a výsledkem byl hit, který roztančil prakticky každého.

2) Shakira - Waka waka (MS 2010 v JAR)

Pokud se ještě zastavíme na chvíli u světového šampionátu v JAR, tak nesmíme opomenout také skladbu „Waka waka“ od Shakiry. Jedná se o jednu z nejvíce pulzujících věcí moderní doby a svou oblibu u posluchačů si uchovala dodnes. Na YouTube má více než tři miliardy zhlédnutí a dočkala se nesčetně pozitivních ohlasů. Shakira v té době měla již svůj dílec slávy, ale tato skladba ji nesmazatelně zapsala do historie nejen mistrovství světa.

1) Ricky Martin - The Cup of Life (MS 1998 ve Francii)

Chcete-li překonat nesmazatelné hity, musíte přijít s něčím opravdu speciálním. V roce 1998 se to pro světový šampionát ve Francii podařilo Rickymu Martinovi s písní „The cup of life“. Zážitek přinesla naprosto ohromující a ve své podstatě měla všechno, co se od takové hymny očekávalo. Neuvěřitelně silné vokály, svižný text, extrémně chytlavý refrén, který si lidé mohli docela snadno zazpívat. V konečném součtu to byl takový hit, že album Rickyho Martina „Vuelve“ díky její pomoci získalo Grammy.