eFotbal

Trenér Slavie se už těšil, že bude mít dalšího středového hráče, ale musí si počkat

Trenér Slavie se už těšil, že bude mít dalšího středového hráče, ale musí si počkat
Trenér Slavie se už těšil, že bude mít dalšího středového hráče, ale musí si počkatFlashscore
Slávisté mají před sebou premiérový výjezd nově započatého ročníku F:L, v rámci něhož se v neděli odpoledne představí na jihočeském Střeleckém ostrově, kde je usazeno Dynamo.
Reklama
Reklama

Tomášem Zápotočným a Markem Niklem vedené České Budějovice odstartovaly soutěž vysokou porážkou v Uherském Hradišti a před domácím publikem by se rády rehabilitovaly.

Tím spíš, že byť výsledek 1:4 vypadá jednoznačně, průběh zápasu byl podle Jindřicha Trpišovského vyrovnanější a produktivní Slovácko jen trestalo chyby, které hosté vyrobili....

"Herní projev měli hráči Dynama dobrý, byli silní na balonu i v kombinaci. Domácí utkání zlomili svou agresivitou a efektivitou, mohli přidat i další góly," všiml si šéf úřadujících vicemistrů, jehož pohled nabídl web slavia.cz.

To sešívaní zahájili soutěžní boje lépe a sice třemi body proti Hradci Králové. Hlavního trenéra potěšila návštěva i s tím spojená fantastická atmosféra, jež se prý dala srovnat se zápasy, ve kterých se hraje o titul.

Kvitoval i velmi dobré pasáže a spoustu získaných míčů, s tím, že protivníka jeho svěřenci v prvním dějství skoro nepustili na slávistickou polovinu. Uspokojila ho i skutečnost, jak se slávisté vyrovnali s těžkým terénem. "Byla tam spousta hezkých akcí i dobrých výkonů od hráčů, kteří ve Slavii ještě nemají takovou historii," chválil šéf vršovické střídačky.

Slavia má ovšem na jihu země co napravovat. V předešlé sezoně 2022/2023 totiž odtamtud odjela s prázdnou, o což se postaral nigerijský forvard Quadri Adediran. Trenéři proto koukali nejen na poslední duely soupeře, ale i na poslední vzájemný zápas.

"Kor když tam jsou stejní trenéři, takřka stejní hráči. Máme to v hlavě, ale věřím v úplně jiné utkání. Víme, že náš výkon měl rezervy, přestože jsme inkasovali z jediné střely na naši branku. Doufám, že naše šance v neděli využijeme a zvítězíme," přál si sedmačtyřicetiletý odborník.

Jisté je, že u toho nebude jeden z objevů předešlé sezony David Pech, jemuž uprostřed týdne operovali přední zkřížený vaz v koleni a před sebou má dlouhou rekonvalescenci. Velká a nečekaná rána je to nejen pro jednadvacetiletého záložníka, ale i pro celý trenérský štáb, kterému se v přípravě moc líbil a šance na základní sestavu nebyla zanedbatelná.

"Moc nás to mrzí, v přípravě vypadal velice dobře, přijel v dobrém rozpoložení z reprezentace, v generálce nastoupil v základní sestavě, možná by se tam i udržel. Těšili jsme se, že budeme mít dalšího středového hráče s velkým akčním rádiem. Bohužel zranění k fotbalu patří, naši kluci mu dají všechnu potřebnou péči. Věříme, že se brzy vrátí v pohodě, kterou měl," uzavřel Trpišovský.

Ti nestárnou! Šest nejstarších hráčů tohoto ročníku FORTUNA:LIGY