eFotbal

Trenér Zeman je po prodělání mírné mozkové příhody v nemocnici, jeho stav je stabilizovaný

Trenér Zeman je po prodělání mírné mozkové příhody v nemocnici, jeho stav je stabilizovaný
Trenér Zeman je po prodělání mírné mozkové příhody v nemocnici, jeho stav je stabilizovanýFlashscore
V péči lékařů je od dnešního dopoledne zkušený český trenér Zdeněk Zeman. 76letý kormidelník třetiligové italské Pescary ráno prodělal mírnou formu cévní mozkové příhody, podle lékařů je jeho stav stabilizovaný.
Reklama
Reklama

Zeman vinou indispozice nevedl úterní trénink a na lavičku pravděpodobně neusedne ani ve víkendovém souboji s Anconou, v nadcházejících dnech ho totiž čekají další vyšetření.

"Pan Zdeněk Zeman dnes ráno prodělal mírnou tranzitorní ischemickou ataku a aktuálně je hospitalizován na Pierangeliho klinice v Pescaře. Jeho stav je dobrý a stabilizovaný, ale ještě ho čekají další vyšetření. Brzy se uzdrav, ZZ," oznámilo na sociálních sítích vedení Pescary.

Zeman je trenérem Pescary už potřetí, do funkce se vrátil letos v únoru a s týmem i přes nepovedený říjen a listopad bojuje o postup do druhé ligy. Delfíni v sedmnácti zápasech posbírali třicet bodů a jsou na třetím místě tabulky.

Zeman se jako profesionální kouč začal angažovat v úvodu osmdesátých let minulého století a během několika dekád prošel řadou klubů, v drtivé většině se přitom jednalo o celky z Apeninského poloostrova. Mezi nimi nechyběly Lazio, AS Řím, Parma, Neapol nebo Cagliari, do zahraničí nakoukl díky působením ve Fenerbahce, Crvene Zvezdě a Luganu. Jeho poslední štací byla Foggia, kde strávil minulou sezonu.