eFotbal

Trest pro Viníciuse zrušen! Valencii za rasismus zavřeli tribuny

Trest pro Viníciuse zrušen! Valencii za rasismus zavřeli tribuny
Trest pro Viníciuse zrušen! Valencii za rasismus zavřeli tribunyFlashscore
Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior nedostane žádný zákaz startů. Rozhodla o tom disciplinární komise. Ta navíc Valencii uzavřela na pět zápasů část stadionu, odkud rasistické urážky přicházely, a uložila klubu pokutu ve výši cca jednoho milionu korun.
Reklama
Reklama

[p]Nedělní zápas byl kvůli pokřikům domácích příznivců ve druhém poločase na několik minut přerušen a v závěru vypjatého utkání se strhla mezi oběma týmy hromadná potyčka.

Po strkanici byl Vinícius Júnior vyloučen, trestu za červenou kartu se však vyhne. Podle vyjádření disciplinární komise nemohl rozhodčí situaci vyhodnotit správně, protože neznal všechny souvislosti.

Valencie se proti trestu ostře ohradila a oznámila, že se odvolá. "Důkazy předložené disciplinární komisí se zcela rozcházejí se závěry vyšetřování policie a vedení ligy," uvedl klub v prohlášení.

Valencie také zdůraznila, že se v disciplinárním řízení nemohla nijak bránit a byl jí rovnou oznámen trest. Klub přitom podle vlastních slov od začátku spolupracoval s policií a pomohl jí s identifikací, která vedla k zadržení tří osob.

Všechny navíc od klubu dostaly doživotní zákaz vstupu na stadion, což je podle Valencie nejvyšší trest, jaký mohl udělit.

Vinícius Júnior se stal terčem rasistických urážek už po několikáté v sezoně a na twitteru následně označil španělskou ligu i celou zemi za rasistickou. V úterý španělská policie oznámila, že zatkla tři lidi, kteří na brazilského fotbalistu v neděli pokřikovali, a také čtyři muže, kteří jsou podezřelí, že v lednu pověsili z dálničního mostu v Madridu jeho figurínu.