eFotbal

Trh se teprve rozbíhá, je zájem o některé hráče a o přestupy nebo hostování do zahraničí, hlásí Trpišovský

Trh se teprve rozbíhá, je zájem o některé hráče a o přestupy nebo hostování do zahraničí, hlásí Trpišovský
Trh se teprve rozbíhá, je zájem o některé hráče a o přestupy nebo hostování do zahraničí, hlásí TrpišovskýFlashscore
Podle zklamaného Jindřicha Trpišovského si lidi, kulisa i hráči zasloužili prodloužení. Sešívaný trenér si po závěrečném hvizdu a vypadnutí s Ferenecvárosem troufl říci, že postoupil šťastnější tým. Jedním dechem však dodal, že dál jde vždy mužstvo, které je momentálně v lepším rozpoložení...
Reklama
Reklama

Obhájce českého titulu se třemi primáty v řadě dokázal z posledních čtyř pokusů proniknout do základní skupiny Ligy mistrů pouze v jednom případě, když si dva roky zpět poradil v play-off s Kluží...

"Vždy to bylo rozdílné, příčiny byly vždy někde jinde. Do té soutěže chce každý, soupeři jsou nejlepší týmy svých zemí. Vždy nám chyběl krůček, je to i o souhře a připravenosti, lépe zvládáme zápasy v průběhu sezony než na jejím začátku. Přitom ale víme, že první vrchol přichází už v srpnu. Kluž i Midtjylland byly rozdílné zápasy, v obou případech ale platilo, že ve skupině jsme vždy podávali lepší výkony než v předkolech," pronesl na webu slavia.cz pětačtyřicetiletý odborník.

Po vypadnutí z předkol LM je možné, že ve slávistickém áčku nastane pár změn. "Bude se dělat nová soupiska, přijdou nějaké změny, Honza Bořil už trénuje, zranil se Peter Olayinka. Měli jsme sen, chtěli jsme postoupit, od Ligy mistrů nás dělily čtyři zápasy, věděli jsme, že to bude složité, bylo to 50:50. První krok se nám nepovedl, teď chceme do Evropské ligy, kterou jsme hráli tři roky po sobě. Jsme dva zápasy od cíle, ne snu, nic se za mě nemění. Chceme jít do Evropy, to je jediné, co za sebe můžu říct. Přestupní trh se teprve rozbíhá, je zájem o některé hráče a o přestupy nebo hostování do zahraničí. Je tu ale řada zraněných, kteří teď těžko někam odejdou. Čeká nás nesmírně důležitá kvalifikace, možná přijde na někoho nabídka a on odejde, máme krátký čas na poskládání soupisky, je to velká alchymie. Ubong Ekpai například vypadá na tréninku skvěle, nevešel se ale na soupisku, protože jsme potřebovali křídla, která dokáží nastoupit i na jiných postech. Pro mě to nejdůležitější teď bude co nejlépe složit soupisku pro dvojzápas kvalifikace,“ přiblížil nadcházející dění renomovaný kouč s minulostí ve Viktorii Žižkov i Slovanu Liberec.

Do skupiny Evropské ligy se podívají buď Stanciu, Kuchta, Kolář a spol., nebo Legia Varšava na čele s Tomášem Pekhartem. Ta vypadla ve stejné fázi s chorvatským Dinamem Záhřeb po výsledcích 1:1 a 0:1 a nedávno senzačně prohrála také v Ekstraklase na půdě nováčka Radomiaku Radom.

"Nebude to nic jednoduchého, máme ale zkušené hráče i realizační tým. První zápas hrajeme doma, teď je nejdůležitější zvládnout ligu. Uvidíme, jak to bude se zraněnými hráči. Musíme se připravit hlavně na Boleslav, pak se budeme připravovat na ten první domácí zápas. Bude nás čekat další válka, podobný zápas jako s Ferencvárosem, ať tak nebo tak s mistrem své země,“ zakončil na slavia.cz Trpišovský.

Ferencváros byl tým, přes který jsme měli přejít, ale nemáme proč brečet, tvrdí Tecl

Zdroj: slavia.cz