eFotbal

Tři hráči, kterých by se mohla Barcelona zbavit pro snížení nákladů

Tři hráči, kterých by se mohla Barcelona zbavit pro snížení nákladů
Tři hráči, kterých by se mohla Barcelona zbavit pro snížení nákladůFlashscore
Jak známo, Barcelonu trápí v posledních letech finanční problémy, způsobené vysokými dluhy z minulosti. Podle zdrojů serveru Goal.com vybralo vedení katalánského velkoklubu tři hráče, kterých by se mohlo zbavit za účelem snížení nákladů, z důvodu jejich vysokých platů. Podle odhalení španělských médií dosahuje v tuto chvíli celkový dluh Barcelony jedné miliardy eur. Kterých hráčů by se tedy Barcelona mohla zbavit?
Reklama
Reklama
Miralem Pjanič

Pjanič si v Barceloně vydělává poměrně slušné informace. Podle informací serveru Goal.com si ročně přijde na 16 milionů eur, což je zhruba roční bonus za účast v základní skupině Ligy mistrů. Jednatřicetiletý záložník Pjanič působí v klubu od loňského léta, kdy přišel za 60 milionů eur z italského Juventusu. Svou roli dominantního záložníka však v Katalánsku naplno nepotvrdil a v uplynulé sezóně nastoupil do pouhých devatenácti ligových zápasů.

Samuel Umtiti

Sedmadvacetiletý Umtiti působí v klubu déle, přesto toho příliš neodehraje. Francouzský stoper Umtiti přišel jakožto velký příslib do budoucna v roce 2016 z Lyonu za 25 milionů eur a zatímco v prvních dvou sezónách se mu dařilo dostávat do základní sestavy, v posledních dvou ročnících odehrál dohromady šestadvacet ligových zápasů. S platem 14 milionů eur ročně je tedy i on pro Barcelonu příliš drahý. Nutno však podotknout, že Umtitiho v posledních letech brzdilo vážné zranění kolene.

Philippe Coutinho

A na závěr hráč, jehož odchod z Barcelony je podle anglických médií v podstatě jasný. Coutinho je totiž spojován s návratem do anglického Liverpoolu, odkud do Barcelony v roce 2018 za 120 milionů eur přicházel. Sezónu 2019/20 strávil Coutinho na hostování v německém Bayernu, v uplynulé sezóně už byl zpět v Barceloně, kde však odehrál pouhých dvanáct ligových zápasů. Odchod osmadvacetiletého Coutinha by mohla Barcelona zkombinovat s příchodem Wijnalduma z Liverpoolu, o kterého má údajně zájem.