eFotbal

Tři jasné signály, proč by PSG mohlo konečně ovládnout prokletou Ligu mistrů

Tři jasné signály, proč by PSG mohlo konečně ovládnout prokletou Ligu mistrů
Tři jasné signály, proč by PSG mohlo konečně ovládnout prokletou Ligu mistrůFlashscore
Paris Saint-Germain si užívá pravděpodobně své největší letní přestupové okno ve své historii. Již příchody zdarma v podobě Ramose, Wijnalduma a Donnarummy byly předzvěstí, že se bude dít něco velkého. Francouzský obr poté draze vykoupil Hakimiho a třešničkou na dortu je zisk Messiho. Kdy jindy by měl tento „dream team“ vyhrát v prokleté Lize mistrů, než v nadcházející sezoně? Podívejme se na tři signály, které mluví ve prospěch kouče Pochettina.
Reklama
Reklama
3) Hladoví hráči, hladový Pochettino

Argentinský stratég dovedl Tottenham do finále Ligy mistrů v roce 2019 a pomohl na výsluní hráčům jako Harry Kane a Dele Alli. Než se upsal zaměstnavateli z Paříže, jeho jméno bylo hojně spojováno třeba s Realem Madrid či Manchesterem United. I přes jeho věhlas mezi trenéry však Pochettino zatím nezískal velkou trofej, kterou by se mohl pyšnit. PSG sice vyhrálo Coupe de France, ale v Ligue 1 je před sebe nepustilo Lille a v Lize mistrů mu vystavil stopku Manchester City.

2) Dokáže někdo takové síle konkurovat?

Sestava PSG budí dojem již před startem sezony. Hvězdný tým bude chtít hodně rychle zapomenout na nezdar v uplynulé sezoně a vyvarovat se opakování chyb. Obecně je Ligue 1 vnímána jako liga, ve které pařížský obr nemá konkurenci, což se bude chtít snažit od úvodních kol potvrdit. Také v pohárové Evropě bude obtížné mu čelit, neboť kromě hvězdného útoku disponuje PSG také kreativní zálohou a zajímavou defenzivní řadou.

1) Útočný trojzubec

Messi s Neymarem se znají již v Barceloně, kde spolu se Suárezem vytvořili trio, které děsilo celou Evropu. Uruguayského kanonýra tentokrát střídá hvězdný Francouz Kylian Mbappé a centry je bude zásobovat Ángel Di María. Pochettino má k dispozici obrovskou útočnou sílu, kterou ale bude třeba udržet pod kontrolou. Pokud v nich však dokáže vyvolat týmového ducha, mohl by jejich brankový přínos výrazně napomoci i k cestě za vytouženou trofejí v prokleté Lize mistrů.

Zdroj: sportskeeda.com