eFotbal

Tři největší taháky 3. kola F:NL? Formu Brna prověří Dukla, nové moravské derby a tuhé bitvy o lepší formu

Tři největší taháky 3. kola F:NL? Formu Brna prověří Dukla, nové moravské derby a tuhé bitvy o lepší formu
Tři největší taháky 3. kola F:NL? Formu Brna prověří Dukla, nové moravské derby a tuhé bitvy o lepší formuFlashscore
Druhá liga nastolila vysoké tempo a po víkendovém kole se bude hrát i v týdnu. Přesněji ve středu, kdy půjdou do hry všechny týmy. Které tři taháky se vyplatí sledovat?
Reklama
Reklama
STŘET TRADIČNÍCH CELKŮ

Dlouhá léta se Dukla Praha potkávala se Zbrojovkou Brno v elitní soutěži. Slavným dnům je ale konec, oba týmy se teď musí spokojit s působením ve druhé lize.

Brno se netají cílem ihned postoupit zpět, Dukla tak odvážná prohlášení nemá, ale ambice má také velké, což dokazovalo i přestupové období, ve kterém Pražané přivedli například Michala Škodu či Tomáše Vondráška, ostřílená ligová jména.

Se vstupem do soutěže asi není na sto procent spokojen ani jeden tým. Zatímco Brno ztratilo kvůli remíze body hned v prvním kole s Vlašimí (1:1), Dukla se po kanonádě na Spartě (4:1) zatočila do svých defenzivních problémů a na domácím hřišti schytala "čtyřku" od Vyškova (2:4).

Půjde tak o souboj týmů, které chtějí body nejen pro sebe, ale také proto, aby je neměl přímý soupeř o čelo tabulky. 

Foto: FK Dukla Praha

NOVÁ MORAVSKÁ RIVALITA

Postup Kroměříže do ligy neznamenal jen příjemné oživení, ale také odemknul potenciál na množství pořádně vyostřených zápasů.

Tým z Hané to má totiž geograficky blízko nejen k béčku Sigmy, ale také k Prostějovu či Vyškovu.

A právě na hřiště posledního jmenovaného týmu zamíří. Vyškov zatím působí suverénně, za dva zápasy má šest bodů a šest vstřelených branek. Kroměříž ale ukázala, že se při své premiéře nebojí. V prvním kole padla v Táborsku kvůli jediné brance, na domácím stadionu pak rozebrala Prostějov 3:0. Náš tip? Hodně branek.

Foto: MFK Vyškov

KDO SE Z TOHO VYHRABE?

Hned několik celků neodstartovalo nový ročník vůbec dobře. A vložené kolo hraje právě takovým týmům do karet. Není čas smutnit z víkendového neúspěchu, ve středu se hraje zase, a tak tam zamíří veškerá soustředěnost.   

A kde přesně? Body nutně potřebuje rezerva Sparty, která je zatím bez bodu. Ve stejné situaci je i Žižkov. Zatímco béčko letenských zajíždí do Olomouce (kde našel azyl Prostějov), Viktoria bude hrát druhý domácí zápas v řadě, tentokrát proti Líšni. Ostatně, ta je také zvyklá na lepší výsledky, zatím je ráda za jeden bod.

S bodíkem je na spodku tabulky také Varnsdorf a béčko Olomouce. Rezerva prvoligového týmu z Hané zajíždí do Jihlavy, která je zatím naopak na vlně. Nic lehkého to tedy nebude. Severočeský tým doma přivítá Vlašim. Farma Slavie má zatím dva body za dva nerozhodné výsledky.

Foto: AC Sparta Praha