eFotbal

Tři největší taháky víkendu ve F:NL? Domácí premiéry nováčků, moravské derby a střet favoritů

Tři největší taháky víkendu ve F:NL? Domácí premiéry nováčků, moravské derby a střet favoritů
Tři největší taháky víkendu ve F:NL? Domácí premiéry nováčků, moravské derby a střet favoritůFlashscore
Druhá liga je v plném proudu. Hned první kolo naznačilo, jak nelítostný souboj o místa to zase letos bude. I proto jako jeden z taháků vybíráme střet velkých favoritů. Kromě toho se také nováčci představí poprvé doma. Morava pak zažije třaskavé derby.
Reklama
Reklama
STŘET FAVORITŮ NA JULISCE

Hned první utkání druhého kola bude mít hodně třaskavý náboj. Na označení favorit či kandidát na postup je sice pořád brzy, je ale bez debat, že zrovna Dukla a Vyškov mají ty nejvyšší ambice.

Ty potvrdily hned v prvním kole. Zatímco Vyškov v azylu v Drnovicích přetlačil nepříjemnou Příbram (2:1) až gólem v nastavení, svěřenci Petra Rady neměli sebemenší problém s rezervou Sparty, kterou pohodlně skolili na stadionu Žižkova 4:1.

Vyškov je ale vždy nepříjemný soupeř. Tým byl opět doplněn o nadějné hráče, kteří se bijí o šanci. Navíc vítězný gól z nastavení vždy dodá velkou energii.

To ale Dukla nechce připustit. V prvním domácím zápase sezony chce brát tři body. I proto, že chce bojovat o postup, a to i s novými posilami. Do prvního kola zasáhli Michal Škoda, Dominik Hašek a hlavně Jakub Zeronik, který se v přípravě uvedl dvěma góly a jednou asistencí.

Foto: MFK Vyškov

NOVÁČCI SE PŘEDVEDOU DOMA

Velká událost hned pro dva kluby. Nováčci, kteří postoupili ze třetí ligy, se totiž poprvé představí doma.

Kroměříž v prvním kole těsně prohrála na hřišti Táborska (0:1), na domácí půdě ji s Prostějovem nic jednoduchého nečeká. Oba kluby jsou od sebe vzdálené jen pár kilometrů, půjde tedy o vyhrocený souboj. I proto, že půjde o vůbec první střet těchto týmů ve druhé lize v historii.

Hanácká Slavia ale bude chtít uspět, doma byla v MSFL velmi silná. Už proti Táborsku navíc ukázala, že nebude jen nějakým ořezávátkem. Budou ale potřeba body, a to zvlášť doma.

Žižkov v prvním kole padnul právě s Prostějovem (1:2). A ani Viktorii nečeká nic lehkého. Doma přivítá nepříjemnou Příbram. Kdy? Tradiční čas, neděle, 10:15 dopoledne. Jak by mohly zápasy Viktorky v druhé lize vypadat, to naznačila baráž, kdy byla k vidění fantastická kulisa. 

Foto: FK Viktoria Žižkov

MORAVSKÉ DERBY

Druhé kolo zakončí – stejně jako to první – Zbrojovka Brno. Tentokrát zajíždí do Olomouce, kde se v derby střetne s béčkem Sigmy.

Oba týmy jsou velmi ambiciózní, ale oba v prvním kole ztratily. Zatímco Olomouc remizovala 1:1 ve Varnsdorfu, Zbrojovka stejným výsledkem hrála doma s Vlašimí.

Zbrojovka už bude chtít zabrat, ambice jsou totiž velké. A to násobně, jelikož přišel nový majitel. To Olomouc je jasná – obehrávat mladé kluky, kteří jsou někdy doplněni posilami z áčka. Ale pozor, právě tento mix může být velmi nepříjemný.

„Bude to asi podobný soupeř, jako byla Vlašim. Ta má mladé hráče ze Slavie, Sigma má své, k tomu je asi doplní hráči áčka. Je na nás, abychom se připravili lépe a zápas zvládli pokud možno za tři body,“ řekl pro klubový web Brna obránce Martin Nový.

Zvládne Dukla první domácí duel sezony? Varnsdorf čeká štreka do Slezska, Sparta B má co napravovat

Foto: FC Zbrojovka Brno