eFotbal

Tři roky a dost? Trpělivost Sparty není věčná a Minčev je velmi blízko odchodu do Süper Lig

Tři roky a dost? Trpělivost Sparty není věčná a Minčev je velmi blízko odchodu do Süper Lig
Tři roky a dost? Trpělivost Sparty není věčná a Minčev je velmi blízko odchodu do Süper LigFlashscore
Když přicházel nyní dvaadvacetiletý ofenzivní univerzál Martin Minčev před více než třemi lety na Letnou, honosil se statusem velkého bulharského talentu.
Reklama
Reklama

V české metropoli ho však nikdy pořádně nenaplnil a byť dostal příležitostí více než dost, po celou dobu své sparťanské mise pendloval mezi základní sestavou a lavičkou náhradníků.

Šancí vážně nebylo úplně málo. 70 zápasů v české lize, 9 duelů ve druhé lize, 12 střetů v domácím poháru a 16 vystoupení v evropských pohárech...

A právě to je bilance, s níž se může rychlonohý autor 13 gólů a stejného počtu asistencí se slavným pražským "S" rozloučit. Jeho posledním kontaktem s rudými by tak byla srpnová prohra v Záhřebu.

Podle informací bulharského novináře Metodije Shumanova "je údajně blízko dohody s tureckým celkem Çaykur Rizespor."

Rizespor, kterému se před pár dny podařilo vyloupit půdu Trabzonsporu, vstoupil do nové sezony Süper Lig poměrně sympaticky a po úvodních pěti kolech se drží na páté pozici.

Jestliže se spekulace naplní a Olatunjimu, Kuchtovi a Sejkovi ubyde konkurent, hlavní trenér İlhan Palut ho bude moci poprvé využít přesně za deset dní ve venkovním utkání s Konyasporem.

V novém prostředí by se dvanáctinásobný reprezentant Bulharska potkal s ofenzivními tykadly jako Olayoyin, Uzuegbunam, Faye, Pinchi, Diouf a Gustavo Sauer.

Stancia čeká devátá profesionální zastávka kariéry. Rumunský reprezentant se vrací do Saudi League