eFotbal

Tři taháky 4. kola F:NL. Lídři chtějí prodloužit sérii, opory Táborska také. Obě béčka už musí vyhrát

Tři taháky 4. kola F:NL. Lídři chtějí prodloužit sérii, opory Táborska také. Obě béčka už musí vyhrát
Tři taháky 4. kola F:NL. Lídři chtějí prodloužit sérii, opory Táborska také. Obě béčka už musí vyhrátFlashscore
Hned trojice týmů je před čtvrtým kolem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY stoprocentní. Všechny tři týmy chtějí pochopitelně série prodloužit, stejně jako dvě opory Táborska. Naopak obě rezervy ligových týmů se krčí v sestupové zóně. A už musí zabrat.
Reklama
Reklama
TŘI STOPROCENTNÍ. BUDE TO PLATIT I PO VÍKENDU?

Tři týmy zatím jedou bez chyby. A všechny pochopitelně budou chtít zůstat na stejné vlně co nejdéle.

Ani jeden z nich to však nebude mít jednoduché, a i proto bude velmi zajímavé sledovat, jak se s tím Vyškov, Táborsko a Jihlava poperou.

Jihlava je zatím příjemným překvapením soutěže. Výkony a výsledky z přípravy si tým trenéra Oulehly přenesl i do soutěžních zápasů a naposledy přestřílel béčko Sigmy 6:3. Proti bude Kroměříž, na jejíž hřiště Vysočina zajíždí. U ní je trend jasný. Venku bída, doma výhra. Jak se s tím Jihlava popasuje?

Papírově lehčí úkol má Vyškov, současný lídr soutěže, má totiž o dvě branky lepší rozdíl ve skóre. Naposledy si doma lehce poradil s Kroměříží, které dal pět branek. Jede do Vlašimi, která v této sezoně třikrát remizovala.

A nakonec Táborsko, které vypadá velmi sebevědomě. V posledním kole si s přehledem poradilo venku s Chrudimí, navíc teď bude hrát doma, kde je tradičně velmi silné. Přijede sice Zbrojovka, nicméně té se zatím vůbec nedaří dle předpokladů a přání.

OPORY TÁBORSKA ÚŘADUJÍ

Na tyhle dva si musí dát Brno pozor. Respektive na jednoho. Ten druhý stojí v bráně a jestli si před sezonou umanul, že nepustí ani gól, tak se mu to zatím daří.

Řeč je o gólmanovi Táborska Martinu Pastornickém, který ve třech zápasech neinkasoval ani jednou. Táborsko má i díky němu jasně nejlepší obranu v lize. A když náhodou obrana propadne, je tam právě Pastornický, který se ve všech třech zápasech několikrát vyznamenal.

A dopředu? Bojan Djordjič. Devětadvacetiletý borec ze Srbska běhá po českých trávnících už roky, ale letos je pořádně na očích. Z pěti branek, které Táborsko doposud vstřelilo, dal on sám čtyři! Je nejlepším střelcem soutěže a stěžejním hráčem ofenzivy Jihočechů.

foto: FC Táborsko

TLAK JE ČÍM DÁL VĚTŠÍ 

Nepovedený start se dá pochopit. Ale prohrát ve čtvrtém kole by bylo velkým problémem hned pro trojici týmů. Kromě rezerv ligových týmů Sparty a Sigmy se totiž s jediným bodem krčí na konci tabulky i brněnská Líšeň.

Tým, který byl v několika posledních letech štikou druhé ligy, naposledy prohrál na hřišti nováčka ze Žižkova. Zatím to vůbec není ono a v domácím zápase proti Příbrami musí svěřenci trenéra Valachoviče zabrat.

To platí i pro béčka. To sparťanské je poslední, byť trochu smolně. V Prostějově, respektive Olomouci, kde Prostějov nyní hraje, vedlo ještě v 82. minutě 3:1. Dva rychlé góly ale přivály euforii na domácí stranu. Sparťané dostali pořádnou lekci.

Sigma zase dostala šestigólový náklad v Jihlavě, kvůli čemuž je momentálně týmem s nejhorší obranou. Průměr tři inkasované góly na zápas zní opravdu hrozivě. I ona měla ale smůlu, například doma proti Zbrojovce nebyla horší, přesto z toho nebyl ani bod.

foto: AC Sparta Praha