eFotbal

Tři taháky víkendu ve F:NL. Pozornost na Brno, pražské derby i střet barážových týmů

Tři taháky víkendu ve F:NL. Pozornost na Brno, pražské derby i střet barážových týmů
Tři taháky víkendu ve F:NL. Pozornost na Brno, pražské derby i střet barážových týmůFlashscore
Ligový fotbal je zpátky! A to nejen ten elitní, ale také druholigový. Hned v pátek půjdou do akce Jihlava s Opavou, program pak bude nabitý přes celý víkend. Na které tři taháky se mohou fanoušci těšit?
Reklama
Reklama
„NÁVRAT“ ZBROJOVKY

Návrat to sice je, ale museli jsme to dát do uvozovek. O takový návrat totiž fanoušci Zbrojovky nestáli. Realita ale je taková, musí ji brát.

Nový trenér Luděk Klusáček má jednoznačný úkol – vrátit Brno do ligy. Cokoliv jiného bude neúspěch. Byť to může znít až krutě – vzhledem k tomu, kolik týmů pomýšlí na vysoké umístění –, je to tak. 

Kádr Brna prošel zajímavou proměnou. Jasný byl odchod Michala Ševčíka, kromě něj odešel například Filip Souček či Mohamed Tijani. Všechno hráči, kteří hráli v minulé sezoně velkou roli. Namísto nich Brňané přivedli třeba Romana Potočného nebo Martina Nového. Kromě toho i dále funguje spolupráce s Plzní.

Příprava? Jasně, nedá se přeceňovat, ale výhra nad Termalicou či remíza s Dunajskou Stredou? To nevypadá vůbec zle.

Na druhé straně barikády bude Vlašim. Velmi nevyzpytatelný tým, který dokáže porazit kohokoliv, ale také další týden s kýmkoliv bouchnout 0:4. Kromě toho středočeský tým není v plné síle, bude se čekat, který ze slávistických mladíků ještě přijde.

Tento zápas bude uzavírat první kolo, výkop je v pondělí v 17:30.

Foto: FC Zbrojovka Brno

PRAŽSKÉ DERBY

Velmi atraktivní souboj by mělo nabídnout utkání mezi rezervou Sparty a Duklou. Hrát se bude v neděli dopoledne na Strahově.

Proč atraktivní? Oba týmy jsou nesmírně zajímavé. Sparťanské béčko se na jaře neuvěřitelně zvedlo a jednu dobu patřilo (co se formy týče) mezi špičku druhé ligy. 

Dukla rozjela jarní část parádně, ale pak to vypadalo, že došel dech.

U Sparty se dá čekat opět nasazení mladých borců, kteří jsou běhaví, aktivní, šikovní s míčem – a hlavně mají touhu prosadit se. Zápasy béček bývají občas divoké, ale to k tomu patří.

Co Dukla? Ta se chtěla výrazněji prosadit už v minulé sezoně, ale nevyšlo to. V létě do toho pořádně šlápla a přivedla hned několik zajímavých jmen. To znamená jediné, útok na postup. Není se co divit, tradiční klub je v druhém patře klubových soutěží již pátou sezonu. 

Střetnou se tak dva nesmírně ambiciózní celky, které jsou přitom vlastně úplně jiné. Náš tip? Mohlo by padnout hodně branek.

Foto: FK Dukla Praha

STŘET FAVORITŮ

Hned v prvním kole dojde na vzájemný souboj dvou týmů, které jsme mohli s trochou štěstí vidět mezi elitou. Do Vyškova, respektive Drnovic, zajíždí Příbram.

Oba týmy by rády zopakovaly minulou sezonu, nicméně u Vyškova je to o něco pravděpodobnější. 

Situace v Příbrami je totiž poněkud zvláštní. Už na jaře se nahlas hovořilo o tom, že chybí peníze, v létě navíc odešel největší sponzor. I přes to ale k Litavce nalákali Josefa Hušbauera.

To Vyškov se musel vypořádat s velkým zemětřesením v kádru, nicméně díky své koncepci do týmu zase některá nová jména dostal a dle slov trenéra Jana Kameníka nevypadají vůbec zle.

Tak jak tak jde o nevyzpytatelný souboj. Nejsou to totiž týmy z minulé sezony, jsou víceméně jiné. Jak moc? To ukáže zápas samotný. I proto ale patří k nejzajímavějším z prvního kola.

Foto: FK Příbram