eFotbal

Trojka od Sparty? Hapal si rýpl do VARu, odnesl to i Laštůvka

Trojka od Sparty? Hapal si rýpl do VARu, odnesl to i Laštůvka
Trojka od Sparty? Hapal si rýpl do VARu, odnesl to i LaštůvkaFlashscore
Celý týden chystáte na jeden z vrcholů sezony, ale sami se po dvou chybách potopíte. Asi tak vypadal zápas se Spartou z pohledu Baníku. Vůbec spokojený nebyl ani trenér domácích Pavel Hapal.
Reklama
Reklama

Obrovskou hrubku předvedl před prvním gólem Filip Kaloč, o nic menší nebyla ani chyba Enea Bitriho. A útočníci Sparty jsou v takovém laufu, že nabídnutými příležitostmi nepohrdli.

„Zápas se mi nehodnotí vůbec jednoduše. Za poslední dobu jsme zahráli nejlepší poločas na domácí půdě, kdy jsme si vytvořili tlak, ale nepodařilo se nám skórovat. Individuální chyby nás stály dva góly,“ smutnil na pozápasové tiskové konferenci trenér Hapal.

Výtku si od trenéra zasloužil i zkušený gólman Jan Laštůvka, který dle Hapala špatně zhodnotil situaci před prvním gólem. „Laštůvka měl dát dlouhý balon, Kaloč se mu neměl vůbec nabízet, protože měl za sebou hráče a Sparta je v presinku velice pohyblivá a kvalitní,“ popisoval své myšlenky.

Baník se ale do zápasu mohl vrátit, a to ještě před poločasem. Spartu totiž zamknul kolem jejího pokutového území.

Do vápna létal jeden balon za druhým, a to nejen od rohového praporku. Navíc se několikrát čekalo na verdikt VAR.

Ani zde ale nebyl Hapal vůbec spokojený.

„Jasná penalta, i když lidé od VAR nám budou vykládat, že se drželi navzájem. Klasika. Já už se tomu fakt směju, protože pan rozhodčí už ani neudělá rozhodnutí na hřišti a VAR ho v tom podrží,“ kroutil hlavou Hapal.

Tak jako tak, tři body si odvezla Sparta, což komplikuje Baníku situaci ještě víc. Momentálně má totiž stejně bodů jako České Budějovice, hůře je na tom pak pouze trojice týmů Teplice, Zlín a Pardubice.