eFotbal

Trpišovský: Byl to dobrý rok v Evropě. Teď to ale musíme přenést i do závěru ligy

Trpišovský: Byl to dobrý rok v Evropě. Teď to ale musíme přenést i do závěru ligy
Trpišovský: Byl to dobrý rok v Evropě. Teď to ale musíme přenést i do závěru ligyFlashscore
Aktuálně druhý tým tabulky české nejvyšší soutěže snížil před týdnem manko na městského rivala na jediný bod, nyní jej čeká domácí duel s Libercem. Oba pražské celky půjdou do zápasů po vypadnutí v osmifinále Evropské ligy, ale o motivaci nebudou mít sešívaní rozhodně nouzi. Ve hře je možnost dostat se do čela ligy.
Reklama
Reklama

V případě dalšího zaváhání obhájců titulu by se mohla poprvé od 13. kola posunout do čela tabulky Slavia. Vršovický celek podlehl ve čtvrtek AC Milán doma 1:3 a v součtu s venkovní porážkou 2:4 z Evropské ligy vypadl, v domácí soutěži má ale aktuálně dobrou formu. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského, jenž před angažmá v Edenu vedl mezi lety 2015 až 2017 Liberec, bodovali desetkrát po sobě a v posledních pěti domácích ligových zápasech zvítězili.

„Jsem zklamaný, že jsme proti AC Milán zase dostali červenou kartu. Jedinou dobrou zprávou pro (vyloučeného) Tomáše Holeše je, že v neděli bude hrát, protože bude čerstvý. Celkově jsme v Evropské lize ukázali kvalitu a že v týmu dřímá potenciál. Byl to dobrý rok v Evropě. Teď to musíme přenést i do závěru ligy a hned do nejbližšího zápasu s Libercem,“ prohlásil Trpišovský před nedělní bitvou se Slovanem.

Výkop je naplánován na třetí hodinu odpolední a bude jej řídit sudí Černý s výpomocí Patáka a Podaného na čarách. U videa bude Rouček. Slavia má v kádru nejlepšího střelce Jurečku s jedenácti přesnými zásahy, na druhé straně jsou to Frýdek, Kulenovič a Tupta se čtyřmi trefami. Liberec spolu s Č. Budějovicemi jako jediný v ligové sezoně ještě nezvítězil venku a získal tam jen 6 z celkových 32 bodů.

„Nedávno jsme hráli na Spartě. Slavia samozřejmě hraje trochu jinak, ale co se týče síly týmu, bude to asi podobný zápas. Myslím, že na Spartě jsme úplně nepropadli, s tímhle do utkání půjdeme. Zápas Slavie s Milánem jsme viděli, nějakou roli to hrát může, ale šířka jejího kádru je poměrně dost velká. Nemyslím si, že úplně protočí všechny hráče, před reprezentační pauzou nemívají ve zvyku je šetřit,“ nechal se slyšet asistent trenéra Liberce Josef Petřík.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Staněk - Vlček, Ogbu, Zima, Diouf - Holeš, Oscar - Tomič, Jurečka, Jurásek - Chytil.

Liberec: Vliegen - Mikula, Chaluš, Purzitidis - Penner, Varfolomejev, Žambůrek, Ghali - Kok, Tupta - Kulenovič.

Foto: SK Slavia Praha