eFotbal

Tuchel pod palbou kritiky. Fanoušci se zlobí jak na trenéra, tak i vedení klubu, že ho povolalo

Tuchel pod palbou kritiky. Fanoušci se zlobí jak na trenéra, tak i vedení klubu, že ho povolalo
Tuchel pod palbou kritiky. Fanoušci se zlobí jak na trenéra, tak i vedení klubu, že ho povolaloFlashscore
Thomas Tuchel je mužem, proti kterému se teď staví řady fanoušků. Než přišel do klubu, byl Bayern v první linii boje o titul. Teď mu k obhajobě pomůže ale jen velké štěstí.
Reklama
Reklama

Před námi je poslední bundesligové kolo a mnichovský celek nutně potřebuje venku porazit Kolín nad Rýnem, přičemž musí doufat, že Dortmund doma klopýtne s Mohučí. Dle papírových předpokladů jde o téměř nereálnou věc, leč nepředbíhejme, míč je kulatý a stát se může pořád všechno.

Pohledem na současnou situaci je však jasné, že fanoušci bavorského týmu nemohou být šťastní. Pod vedením Juliana Nagelsmanna aktivně bojovali o úspěch v Lize mistrů i domácím poháru, pak ale přišla výměna stráží a Bayern byl z obou soutěží rychle vyřazen a na čele Bundesligy se propadl na druhé místo.

Thomas Tuchel, který byl zvolen jako „ideální náhrada“, po svém příchodu vyhrál pět utkání, dvě remizoval a čtyři prohrál. To je na poměry a ambice mnichovského mužstva vskutku bídná bilance. Jak se na to však dívá sportovní ředitel klubu Hasan Salihamidžić?

„To, že jsme odvolali Juliana Nagelsmanna, nebylo spontánní rozhodnutí, o tom jsme uvažovali již delší dobu, jelikož jsme viděli, že naší hře chybí koncepce. A věděli jsme, že Thomas Tuchel je tím správným mužem, který nám ji může dodat, proto jsme jej oslovili,“ vysvětloval Salihamidžić.

„Že se nám teď bohužel nedaří, to nás všechny mrzí, ale Tuchela jsme si najali jako trenéra pro budoucnost. Víme, že nás dokáže z té dlouhodobé perspektivy hodně zvednout. Aby se výkony a výsledky klubu mohly nějak ustálit, potřebuje přestupové okno a předsezonní turné. Potom si jsem jistý, že se věci vrátí do starých kolejí,“ předpověděl Hasan Salihamidžić pro server Sky Sports.