eFotbal

U Daňka určitě nečekám takový progres, že by najednou vystřelil a byl druhým Rosickým, míní Fukal

U Daňka určitě nečekám takový progres, že by najednou vystřelil a byl druhým Rosickým, míní Fukal
U Daňka určitě nečekám takový progres, že by najednou vystřelil a byl druhým Rosickým, míní FukalFlashscore
Když svého času přestupoval z Jablonce do Sparty Milan Fukal, dle svých slov chodil po Praze a mimo stadion s otevřenou pusou. Tak velkým skokem výměna Střelnice za Letnou byla...
Reklama
Reklama

"Měl jsem štěstí v tom, že jsem přišel a hned jsem musel hrát, hned mě hodili do vody. Ohromnou výhodou té doby bylo, že nebyly sociální sítě. Novináři něco psali, ale nemohl se k tomu nikdo vyjadřovat. Teď se vyjadřuje každý ke všemu, minimálně ve sportu, a o to je to těžší pro nynější kluky," uvedl na webu sport.cz sedmačtyřicetiletý internacionál.

I když se tehdy psal rok 1999 a nějaké úterý už to přeci jen je, devatenáctiletý teenager Kryštof Daněk by mohl zažít něco podobného. Ani Olomouc přeci jen není metropole.

"Když přijdete z Olomouce, ať je to jakkoliv velké město, tak přijdete do velkoměsta, kde je všechno rychlejší. Nároky jsou větší, takže i v tom sportu je to náročnější, zvlášť v devatenácti letech," podotkl na stránkách sport.cz někdejší stoper Hamburku i Borussie M'gladbach.

A jeho predikce na to, zda by se mohl ihned zařadit do základní sestavy Briana Priskeho? "Určitě nečekám takový progres, že by najednou vystřelil a byl druhým Rosickým. Určitě dostane svoje minuty a je na něm, jak se s tím popasuje a jakou pozici si udělá," uzavřel na sport.cz majitel bronzu z Konfederačního poháru FIFA v roce 1997.

Jurásek: Přes druhé místo už se musíme přenést. Nachystat se na další sezonu, abychom ji zvládli líp a byli zlatí

Zdroj: sport.cz