eFotbal

Události 13. kola druhé ligy: Slavia definitivně na dně, Sigma vsadila na hvězdy, Wágner táhne Příbram zpět do ligy

Události 13. kola druhé ligy: Slavia definitivně na dně, Sigma vsadila na hvězdy, Wágner táhne Příbram zpět do ligy
Události 13. kola druhé ligy: Slavia definitivně na dně, Sigma vsadila na hvězdy, Wágner táhne Příbram zpět do ligyFlashscore
Tomáš Wágner vstřelil svou pátou branku ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a i díky němu se Příbram vyhoupla už na čelo druholigové tabulky. Naopak na dně se nachází po další porážce Slavia, jen krok od sestupu je i rezerva Sparty. Po nečekané porážce v Prostějově zabrala Karviná, děkovat může i svým „hostům“ z ostravského Baníku.
Reklama
Reklama

Slavia přišla o bod v závěru a je na dně tabulky

Rezerva Slavie si vzhledem k nedělnímu derby nemohla vypomoci od áčka a na své konto si připsala už osmou ligovou porážku. V Jihlavě to přitom dlouho vypadalo na dělbu bodů, ve druhé minutě nastavení ale propálil gólmana Adama Dvořáka obránce Vysočiny Filip Vedral a rozhodl o tom, že se béčko Slavie propadlo na poslední pozici.

„Dnes nám chybělo přesné zakončení. Emočně jsme nyní na dně, ale mladí hráči musí najít sílu. Po každém utkání musíme najít i nějaké pozitivní věci, nyní ale negativní emoce jednoznačně převládají," nechal se po další porážce slyšet kouč Marek Jarolím.

Ani další los není pro Slavii přívětivý. Tento týden bude hrát doma s Karvinou, poté v Líšni. Body se očekávají od domácího utkání s Táborskem, které uzavře podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Foto: SK Slavia Praha

Wágner poslal pátým gólem Příbram do čela

Tomáš Wágner rozhodl první kolo MOL Cupu na konci září a ve druhé nejvyšší soutěži si v pátek připsal už pátou branku. O pozici nejlepšího kanonýra se tak zatím neuchází, i díky jeho výkonům se ale Příbram propracovala už do samotného čela soutěže.

Dvaatřicetiletý bývalý útočník Karviné v prestižním měření sil porazil Opavu díky proměněné penaltě ze 68. minuty. Domácí tak podlehli třetímu soupeři v řadě a propadli se na desátou příčku. 

„Hodnotí se to těžce, třetí porážka v řadě bolí a mrzí. Dnes jsme dojeli na neproměňování šancí. Nejsme schopní dávat góly, to nás v zápasech sráží," hodnotil šesté utkání Opavy bez vstřelené branky kouč Roman West.

Foto: FK VIAGEM Příbram

Béčko Sigmy dalo šanci hvězdám, v ofenzivě ale podruhé v řadě nula

Béčko olomoucké Sigmy si v Chrudimi dovolilo postavit několik hráčů, kteří pravidelně nastupují v áčku. Herní prostor dostali zkušený obránce Michal Vepřek, záložníci Jakub Matoušek, Jáchym Šíp a také útočník Tomáš Zlatohlávek.

Poprvé od zranění se v základní sestavě objevil také útočník David Vaněček II., kterého známe především z velmi povedeného angažmá v Teplicích. Ani s ním ale Sigma neskórovala, podruhé v řadě vyšla gólově naprázdno a bod v Chrudimi vybojovala se značným štěstím.

„Nějaké příležitosti tam byly. Ale především ve druhé půli jsme byli pod velkým tlakem a proto si remízy a zisku bodu ceníme," měl jasno lodivod olomoucké rezervy Augustin Chromý.

Foto: SK Sigma Olomouc

Dva zásahy „hostů“ z Baníku za Karvinou

Po nečekaném krachu v Prostějově se Karviná opět předvedla a pěti góly na svém stadionu rozdrtila pražskou Duklu. Hotovo bylo prakticky už ve 27. minutě, kdy záložník Jaroslav Málek svou premiérovou brankou za Karvinou v lize zvyšoval na 3:0.

Ve druhé půli se poté předvedli hostující hráči z Baníku Ostrava. Krátce po pauze na rozdíl čtyř branek zvyšoval Lukáš Budínský, již třetí branky za Karvinou se dočkal teprve dvacetiletý útočník Sebastian Boháč, který přitom nastoupil až v 76. minutě. Není tedy divu, že s výkonem svých svěřenců byl Tomáš Hejdušek výrazně spokojen.

„Herně i výsledkově to bylo nejlepší utkání v sezóně. Ve druhé půli to sice bylo trochu lehkovážné, je ale těžké udržet koncentraci hráčů, když vedete o čtyři branky. Klukům ale chci moc poděkovat," pravil spokojený Hejdušek. 

Foto: FK Příbram

Závěrečné selhání Líšně

Po vítězství Příbrami v Opavě se Líšeň o skóre propadla na druhou pozici, v domácím utkání proti Prostějovu se ale zdálo, že si prvenství vezmou brzy zpět.

Hosty sice nečekaně poslal do vedení Vasil Kušej, na začátku druhé půle ale domácí během pěti minut skóre otočili a směřovali ke třem bodům. Jenže v závěru přišel šokující zkrat. Pět minut před koncem základní hrací doby srovnal obránce Samuel Kulig a o tři minuty později získal hostům všechny body střídající Dušan Pinc, jenž letos definitivně opustil Viktorii Plzeň. 

Prostějov tak po špatném startu porazila druhého těžkého soupeře v řadě a vyhoupla se na dvanácté místo druholigové tabulky. 

Foto: SK Líšeň 2019