eFotbal

Určitě mám šanci, abych hrál, tvrdí po prvních týdnech v Malmö Chaluš a užívá si posun v kvalitě

Určitě mám šanci, abych hrál, tvrdí po prvních týdnech v Malmö Chaluš a užívá si posun v kvalitě
Určitě mám šanci, abych hrál, tvrdí po prvních týdnech v Malmö Chaluš a užívá si posun v kvalitěFlashscore
Po podzimu přemýšlel, jak se Libercem vyhnout skupině o udržení. V lednu přišel rychlý střih. A v novém dresu naráz Matěj Chaluš jako hráč Malmö má jako největší favorit dalšího ročníku Allsvenskan jít po titulu.
Reklama
Reklama

Tu změnu si dle vlastních slov užívá. Ačkoliv jde o skok na mnoha frontách. Co se týká kvality hráčů, servisu ze strany klubu nebo třeba v zájmu médií. Přesun příbramského odchovance Matěje Chaluše ze severu Čech (Liberec) na sever Evropy (Malmö) se odehrál dost narychlo. “Vůbec jsem nečekal, že by nabídka mohla přijít z týmu, který ještě před dvěma měsíci hrál skupinu Ligy mistrů. O to více jsem pak byl překvapený a nadšený,” popisuje střední obránce v rozhovoru pro web Sport.cz svoje pocity z aktuální změny působiště. 

A rozhodně si dělá ambice, že do začátku dubna, kdy ve Švédsku začíná liga (Malmö ji otevírá 3. dubna na hřišti Kalmaru), získá místo v základní sestavě dánského trenéra a bývalého internacionála Jona Dahla Tomassona. Ať již se bude jednat o obranu se dvěma či třemi středními obránci. “Určitě cítím, že mám šanci, abych hrál. Uvidíme, jak vše bude vypadat. Samozřejmě se může stát, že sezonu začnu na lavičce, ale udělám vše proto, abych se na hřiště co nejdříve dostal,” hlásí Chaluš pro Sport.cz. 

Malmó v loňském ročníku ovládlo soutěž jen “o prsa,” když AIK přetlačilo na skóre a od třetího Djurdgaardenu jej dělily jen dva body. Švédský mistr navíc ani zdaleka neměl nejpevnější obranu když s 30 obdrženými góly v 30 zápasech se v tomto parametru bude chtít do další sezóny zjevně zlepšit. Nebude to ale na pozici obránce jediný herní úkol. “V Malmö chtějí konstruktivní rozehrávku a zakládání útoků, hrát na hodně přihrávek. Trenér Kozel na tohle apelovall. To je asi jeden z hlavních důvodů, proč jsem tady,” uzavírá Chaluš. 

zdroj: Sport.cz