eFotbal

Uruguayský útočník Suárez byl vyhlášen nejlepším hráčem brazilské ligy

Uruguayský útočník Suárez byl vyhlášen nejlepším hráčem brazilské ligy
Uruguayský útočník Suárez byl vyhlášen nejlepším hráčem brazilské ligyFlashscore
Uruguayský útočník Luis Suárez byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého ročníku brazilské ligy. Šestatřicetiletý někdejší hráč Ajaxu, Liverpoolu, Barcelony či Atlética Madrid vstřelil za vicemistra Grémio 17 ligových gólů.
Reklama
Reklama

Sezona brazilské ligy skončila ve středu, titul obhájil tým Palmeiras. Suárez v závěrečném kole pomohl dvěma góly na Maracaná k vítězství svého mužstva 3:2 nad Fluminense. Nejlepším ligovým střelcem byl s 20 brankami Paulinho z Atlética Mineiro.

Suárez se stal vítězem novinářské ankety navzdory tomu, že se podle svých slov bál, že kvůli bolesti kolene a únavě z dlouhých letů ani sezonu nedokončí. "Je mi skoro 37 let a letos jsem odehrál nejvíc zápasů v kariéře. Také to byl rok, kdy jsem byl nejčastěji bez rodiny. Tahle cena patří jí," uvedl při vyhlášení Suárez, jenž letos odehrál za Grémio 53 utkání a vstřelil 26 gólů.

 

O své budoucnosti dlouholetý uruguayský reprezentant mluvit nechtěl. Podle médií má namířeno do Interu Miami za svým kamarádem a bývalým spoluhráčem z Barcelony Lionelem Messim.

Tak už došlo i na Santos! Někdejší klub Neymara a Pelého se poprvé po 111 letech loučí s nejvyšší soutěží