eFotbal

V Anderlechtu skončil bez trofeje, nyní se má vrátit na anglickou půdu. Jaký tým by měl Kompany převzít?

V Anderlechtu skončil bez trofeje, nyní se má vrátit na anglickou půdu. Jaký tým by měl Kompany převzít?
V Anderlechtu skončil bez trofeje, nyní se má vrátit na anglickou půdu. Jaký tým by měl Kompany převzít?Flashscore
První trenérská mise Vincentu Kompanymu nevyšla. Po dvou sezonách bez trofejí ukončil mladý kouč své působení na lavičce Anderlechtu Brusel.
Reklama
Reklama

Šestatřicetiletý exreprezentant je jeho odchovancem a chtěl mu pomoci zpět na belgické výsluní, nicméně nepodařilo se a velkoklub z Lotto Parku na pětatřicátý titul klubové historie nezaútočil a letos skončil na bronzové pozici.

Bývalý kapitán Manchesteru City, v jehož barvách se mu podařilo čtyřikrát ovládnout Premier League, převzal ambiciózní tým z Bruselu v květnu 2019 a krátce se tak dělo se statusem hrajícího kouče.

Od sprna 2020 už se pak soustředil výhradně na trenérskou profesi, ale Kouamého, Refaelova, Ramana či Zirkzeeho k úspěchu nepřivedl.

Držitel bronzu z mistrovství světa 2018 by ovšem ani tak dlouho bez práce zůstat nemusel a po pár letech by mohl zamířit opět na ostrovy.

Aktuálně je spojován s převzetím Burnley, které budou od příští sezony působit v Championship a jakožto dvojnásobný šampion Premier League, držitel FA CUpu a trojnásobný vítěz druhé ligy se jistě bude chtít co nejrychleji vrátit zpět mezi elitu.

Jak si podle vás povede na Turf Moor, odkud by měl po pár letech zmizet Matěj Vydra, povede?

Pět střídání natrvalo? Premier League je nevyužívá. Po covidu to trenéři uplatňují i jako další zdržovací prvek

Zdroj: sport.cz