eFotbal

V Česku běháme daleko víc než v Anglii a možná i víc než v Německu, odpočinout si ale neumíme, upozorňuje Jarošík

V Česku běháme daleko víc než v Anglii a možná i víc než v Německu, odpočinout si ale neumíme, upozorňuje Jarošík
V Česku běháme daleko víc než v Anglii a možná i víc než v Německu, odpočinout si ale neumíme, upozorňuje JarošíkFlashscore
Pokud jde o start do ligy, kdyby měl Jiří Jarošík řešit statistiky, v minulé sezoně měli pět bodů ještě v šestnáctém kole a nyní jsou na stejném počtu již po úvodních pěti kláních, což ho uspokojuje.
Reklama
Reklama

Na Stínadlech však mohlo být ještě lépe a hlavní trenér sklářů zmínil v dotyčné souvislosti střety s Plzní a Bohemians 1905. "V začátku sezony to pro mě není jen o bodech. Všichni na ně koukají; vyhraje se 1:0 po nic moc výkonu a všichni jsou spokojení, fanoušci, novináři, vedení klubu. Já bych chtěl hrát i lepší fotbal. Se Zlínem to byl zápas, jako by se hrálo předposlední kolo, kdo zůstane v baráži. Křeč z obou stran, to se nelíbí nám trenérům ani divákům," připomněl na tiskové konferenci poslední bezgólovou remízu bývalý šéf Ústí, Prostějova i NK Cejle.

Velkou roli v tom samozřejmě hraje i kvalita kádru a ohledně toho by ještě rád ve městě přivítal obránce, křídlo i hrot. "My jiné hráče nemáme, musí se trénovat, pracovat, ukazovat videa, pilovat a čekat, že se hráči zlepší, že si to sedne. Nevím, co je lepší, jestli víc útočit a prohrávat. To nechce nikdo, ale taky bych rád lepší fotbal. Máme hráče, jaké máme. Vidíte lavičku, mladí kluci se seznamují s ligou, těžko někoho vyměnit. A tohle jsou to důležité zápasy, nechcete, aby vám ten vlak ujel," doplnil čtyřiačtyřicetiletý šéf severočeské lavičky.

Vložené kolo v týdnu a tedy i náročnější program mu nevadí. "Radši bych hrál. Ale vidíte, to jsou zápasy, kdy běháme daleko víc než v Anglii, možná i víc než v Německu. Hodně ztrácíme míče, je to nahoru dolů. Kde je balon, tam jsou všichni. V těch top ligách si u toho i odpočinou, když mají míč. My to neumíme. Proto když český tým nebo hráči nemají energii, kolikrát zápas stojí za prd, protože si neumí nahrát nebo odpočinout na balonu," připomněl nelichotivou skutečnost nadřízený Grigara, Kučery, Vondráška a spol.

V šestém kole jde žlutomodrá adresa na vedoucí Slavii a ve středu večer se od ní v Edenu bodový sběr čekat nebude. "Slavia má náročný program, mění hráče a pořád hraje výborně. Jestli dá jiných deset hráčů, stále to bude kvalitní tým. Prověří naši obranu, která se zlepšila. Nechci říkat, že důležitější je pro nás další zápas s Jabloncem, ale možná uděláme korektury v sestavě. Uvidíme, jestli někteří hráči chytí šanci jako brankář Filip Mucha, nebo se bohužel vrátíme zase k naší plus minus ustálené sestavě. Mohl by už naskočit Jan Knapík, který se jevil dobře na stoperu, možná tam vznikne konkurence," uzavřel před výjezdem do Vršovic Jarošík, jenž vítá i návrat rychlíka Jana Shejbala.

Má ligu vést jednatel firmy trestně stíhané kvůli údajnému daňovému úniku? Aneb Svoboda a střety zájmů