eFotbal

V Edenu pořád nezapomněli. Budeme se snažit o to, aby Kuchta výsledkově pocítil, že se rozhodl špatně, tvrdí Köstl

V Edenu pořád nezapomněli. Budeme se snažit o to, aby Kuchta výsledkově pocítil, že se rozhodl špatně, tvrdí Köstl
V Edenu pořád nezapomněli. Budeme se snažit o to, aby Kuchta výsledkově pocítil, že se rozhodl špatně, tvrdí KöstlFlashscore
Slavia sice v rámci třetího kola MOL Cupu přejela domácí Duklu čtyřgólovým rozdílem, nicméně zápas byl podle asistenta Jaroslava Köstla tak dlouho otevřený kvůli tomu, že někteří sešívaní hráči podali ve středu slabší výkon.
Reklama
Reklama

Jedním z nich byl Yira Sor, jehož střídání však nesouviselo s výkonem, nýbrž kvůli zdravotním důvodům. Jak to s nigerijským expresem vypadá s ohledem na start v nedělní bitvě o Prahu?

"Yira není úplně doléčený. Není to nic, co by ho nepustilo do zápasů, každý ale asi vidí, že to není ono. Kádr máme v takovém stavu, že jsme rádi, že může do zápasů chodit alespoň na nějakou část. Na Dukle jsme ho chtěli zkusit od začátku, ne úplně to ale vyšlo. Budeme se to snažit doléčit, uvidíme, jak to bude vypadat směrem k neděli. Aktuálně po zápase to směrem k ní moc pozitivně nevypadá, budeme se ale dál snažit na něm pracovat. Je to hráč s obrovskou perspektivou, budeme na něm pracovat, co nejlépe budeme moct, abychom jeho přednosti mohli zužitkovat jako tým," pronesl na webu slavia.cz blízký spolupracovník Jindřicha Trpišovského.

Zatímco bývalý univerzál Baníku pochválen nebyl, Ondřej Kolář už ano a z jeho strany se po Mladé Boleslavi jednalo další dobře odvednou práci. "Opět odchytal skvělý zápas a udržel nás ve hře. Je to samozřejmě dané způsobem hry obou týmů, my jsme se hodně cpali do útoku, Dukla se nás pak samozřejmě snažila vybrejkovat. Situací měli dost, podržel nás ale Ondra, i Aiham Ousou měl velice dobré věci do defenzivy," ocenil současnou jedničku, která dostala šanci kvůli zdravotním potížím Aleše Mandouse.

A jak velkým tématem bude ve slávistické kabině před ostře sledovaným derby jméno Jan Kuchta? "Mysleli jsme se na Duklu, hlavou přepínáme na derby až teď, velké téma ale pro nás nebude. Ani v kabině jsme se o tom nebavili, bude to téma spíše pro fanoušky. Pro nás je to aktuálně hráč Sparty, rozhodl se tak, jak se rozhodl. Respektujeme jeho rozhodnutí, budeme se ale snažit o to, aby výsledkově pocítil, že se rozhodl špatně," doplnil Köstl, jehož tým se prý nehodlá soustředit na to, aby hráče, který bude už tak pod velkým tlakem, dostal v taháku kola do nepohody. "Tohle je věc Sparty a toho hráče. Na tyhle věci se my vůbec soustředit nebudeme."

Sparťanské debuty mladíků Kukučky a Goljana? Priskě měl radost, u obou vidí velký potenciál do budoucna