eFotbal

V jakém klubu dohrává kariéru exteplický Mahmutovič? Příští rok se prý bude slavit postup do nejvyšší soutěže

V jakém klubu dohrává kariéru exteplický Mahmutovič? Příští rok se prý bude slavit postup do nejvyšší soutěže
V jakém klubu dohrává kariéru exteplický Mahmutovič? Příští rok se prý bude slavit postup do nejvyšší soutěžeFlashscore
Pamatujete na Aidina Mahmutoviče? Protože si v českém prostředí zahrál za Teplice, Ústí nad Labem, Viktorii Plzeň, Sigmu Olomouc i Příbram, s níž se rozloučil v roce 2016, věříme, že ano.
Reklama
Reklama

Někdejší expres, jenž už hraje po krátké epizodě v řeckém Panioniosu opět v rodné zemi, se podíval na Stínadla po šesti letech a stalo se tak ku příležitosti loučení Admira Ljevakoviče a Jana Rezka.

"Posledních pět šest let jsem tu nebyl ani jednou. Ale Teplice pořád sleduju přes internet, všechno vím. Poslední dobou se nedaří, já však věřím, že se zvednou a budou zase nahoře, kam patří," uvedl v interview útočník, který je díky 70 brankám ve 206 startech dvacátým nejlepším střelcem v historii Fortuna:ligy.

Nyní má 36 let a pozvolna dohrává kariéru v Čeliku Zenica, což je jeho domovský klub, v němž začínal a ze kterého se také před patnácti lety odebral do Česka...

"Čelik je můj klub a tam už zůstanu. Bohužel kvůli investorům a dluhům jsme šli až do poslední soutěže, teď už jsme ve 3. lize, ale vrátíme se do nejvyšší. Čelik je velký klub, má tři bosenské tituly a velký stadion jako v Teplicích, nejhezčí v Bosně. Hraje tam i reprezentace," ozřejmil na portálu idnes.cz Mahmutovič.

I když má o 15 kilogramů více než v době, kdy byl vidět v české lize, skóruje neustále. "Letos jsem dal osm devět branek, přitom hraju jen občas. Jsem útočník a útočníkem zůstanu do konce kariéry. Obrana nehrozí, i když už jsem starej. Naše třetí liga je úrovní jako česká, spíš amatérský fotbal. Nejnižší soutěž jsme hráli loni a příští rok postoupíme do nejvyšší. Nějaké dluhy už se poplatily a je to lepší," přiblížil portálem idnes.cz citovaný bývalý reprezentant Bosny do 21 let.

S vrstevníkem Edina Džeka se v Čeliku počítá i poté, co definitivně opustí hrací plochu. "V klubu říkali, že tam zůstanu i po kariéře, budu v něm pracovat. Na jaké pozici, to ještě nevím, o tom se pobavíme. Ale trenér být nemůžu, to není pro mě. Něco se najde. Možná sportovní manažer,“ uzavřel na idnes.cz Mahmutovič.

Viktorii Žižkov opouští po pádu do ČFL 14 hráčů a klub se musí uskromnit. Změna místa čeká i na vlajkonoše...

Zdroj: idnes.cz