eFotbal

V létě hned devíti sparťanům končí smlouva. Koho by si na Letné měli nechat?

V létě hned devíti sparťanům končí smlouva. Koho by si na Letné měli nechat?
V létě hned devíti sparťanům končí smlouva. Koho by si na Letné měli nechat?Flashscore
Minulý rok v létě Sparta zažila velké odchody. Letnou opustili Martin Frýdek, Guélor Kanga, Semih Kaya, nebo Costa Nhamoinesu. Letos o setrvání v nejúspěšnějším českým klubu bude bojovat devět hráčů.
Reklama
Reklama
1. Florin Nita (33 let)

Před odchodem do Sparty chytal pouze v rodném Rumunsku za Concordii a FCSB. V listopadu 2017 debutoval v rumunském národním mužstvu. Na Letné působí od února 2018. Rumunský brankář podává kvalitní výkony a je opět jedničkou v bráně, roli u případné nové smlouvy může hrát věk.

Zdroj: sparta.cz, transfermarkt.com

2. Michal Sáček (24 let)

Dres Sparty obléká od šestnácti let, svou kvalitu v A-týmu začal potvrzovat od sezony 2016/17. Postupně se vypracoval v důležitou součást prvního mužstva. U Sáčka nenapovídá nic tomu, že by smlouvu neměl prodloužit.

3. Tomáš Wiesner (23 let)

Na Letnou zamířil v sedmi letech a po projití mládežnických výběrů v letech 2016-2018 působil na hostování ve Vlašimi a v Liberci. V sezoně 2018/19 se připojil k prvnímu týmu Sparty a minulou sezonu hostoval v Mladé Boleslavi, kde toho ovšem moc neodehrál. Letenskému mužstvu má co nabídnout, ale prodloužení smlouvy není vůbec jisté.

4. Dominik Plechatý (21 let)

Sparťanský odchovanec v první polovině sezony 2018/19 hostoval v druholigové Vlašimi a během zimní přestávky si dobrými výkony vybojoval místo v A-týmu Sparty. Minulou sezonu hostoval v Jablonci, kde naskočil do 28 ligových duelů. V aktuálním ročníku se snaží prosadit v rudém dresu.

5. Srdjan Plavšić (25 let)

Srbský krajní záložník už v dresu Crvene Zvezdy zaujal spoustu evropských klubů a po mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let se upsal pražské Spartě na čtyři roky. Sparta za něj zaplatila 26 milionů korun. Crvena Zvezda se sice o Plavšiče zajímala už minulý rok v létě, ale z transferu nakonec sešlo. Tento hráč má stále Spartě co nabídnout.

6. Dávid Hancko (23 let)

Kariéru nastartoval v Žilině a kvalitní výkony na pozici stopera ze sezony 2017/18 mu vynesl přestup do Fiorentiny, jenže ta s ním počítala na pozici levého obránce, do základní sestavy se tedy neprobojoval a odehrál jen pět utkání. V létě 2019 hostoval ve Spartě a o rok později na Letné vyjednali s Fiorentinou hostování s opcí na další sezonu.

7. Libor Kozák (31 let)

V roce 2008 z Opavy přestoupil do Lazia Řím. V sezoně 2012/13 se stal s osmi trefami nejlepším střelcem Evropské ligy a Laziu pomohl do čtvrtfinále. Dvakrát vyhrál italský pohár. V létě 2013 zamířil do anglické Premier League. Za Aston Villu hrál až do roku 2017, kdy se vrátil do Itálie. Tam se přes Bari a Livorno v zimě 2019 vrátil do Česka a upsal se Liberci. Po následném přestupu do Sparty se hned v první sezoně stal nejlepším střelcem ligy se 14 zásahy. V aktuální sezoně je od začátku listopadu zraněný a teprve čas ukáže, jak se rozhodne vedení Sparty.

8. a 9. Uroš Radakovič (26 let) a Ondřej Zahustel (29 let)

Oběma hráčům v zimě skončila hostování. Uroši Radakovičovi v Astaně a Ondřeji Zahustelovi v Mladé Boleslavi. Ani jeden ze zmíněných hráčů na soupisku A-týmu pro zimní přípravu připsán nebyl. Nicméně podle posledních zpráv urostlý srbský stoper nakonec přípravu s týmem zahájil. Klub jejich budoucnost nadále řeší.

Zdroj: sparta.cz, transfermarkt.com