eFotbal

V Portugalsku září řada hráčů, kteří by mohli přestoupit do velkoklubu. Kteří čtyři z nich mají největší šanci?

V Portugalsku září řada hráčů, kteří by mohli přestoupit do velkoklubu. Kteří čtyři z nich mají největší šanci?
V Portugalsku září řada hráčů, kteří by mohli přestoupit do velkoklubu. Kteří čtyři z nich mají největší šanci?Flashscore
Portugalská liga skýtá celou řadu fotbalistů, kteří mohou být zajímaví pro ještě větší evropské kluby z ještě kvalitnějších lig. Pojďme se ve spolupráci s portálem Transfermarkt podívat na čtyři potenciálně nejiteresantnější jména.
Reklama
Reklama
António Silva (Benfica Lisabon)

V Benfice nyní působí jeden z aktuálně nejtalentovanějších Portugalců vůbec. Silva na sebe v devatenácti letech poutá velkou pozornost a svými výkony si rozhodně říká o přestup do ještě většího klubu, než jakým je jeho Benfica Lisabon.

Silva je největším objevem portugalské ligy v uplynulé sezoně. Když se na jejím začátku zranil Morato, dostal šanci právě tento mladík a chytil ji pořádně za pačesy. Už nyní ho sleduje celá řada velkoklubů v čele s Juventusem Turín nebo PSG.

Zdroj: Benfica Lisabon

Goncalo Ramos (Benfica Lisabon)

[p]V hledáčku gigantů je i Silvův spoluhráč, útočník Ramos. Ten v Benfice dostal velkou důvěru po odchodu Darwina Núňeze do Liverpoolu a ukázal, že je jí rozhodně hoden. Hodně o sobě dává vědět i v národním týmu, na loňském Euru dal hattrick a posadil na lavičku hvězdného Cristiana Ronalda.

 Zájem o jeho služby hlásí především Manchester United, jenž hledá ofenzivní posilu, ale mluví se také o Bayernu Mnichov, který by po něm mohl jít, nepodaří-li se mu koupit Harryho Kanea z Tottenhamu Hotspur a Realu Madrid, jenž se dlouhodobě snaží zlanařit Kyliana Mbappého z Paris Saint-Germain.

Zdroj: Benfica Lisabon

Mahdí Taremi (FC Porto)

Portugalská liga však nenabízí jen supertalentované mladíky, ale také ostřílené borce v nejlepším věku, kteří by se mohli prosadit v ještě větším klubu, pokud by někde dostali šanci. Jedním takovým je Taremi, který je ve svých třiceti letech na vrcholu sil.

[p]Íránský útočník je už tři sezony oporou Porta a tento celek už mu začíná být malý. Spekuluje se, že kolem něj začal kroužit Manchester United, stejně jako AC Milán, nebo vítěz Evropské ligy ze Sevilly. Podle webu Transfermarkt Taremi o nabídky rozhodně nebude mít nouzi.

Zdroj: FC Porto

Pedro Goncalves (Sporting Lisabon)

 Už jsme se podívali do kádru Benfiky a Porta, teď zamiřme do týmu třetího portugalského velkoklubu, kterým je Sporting. Za ten nastupuje pětadvacetiletý portugalský reprezentační záložník Goncalves, jenž si říká o přestup ještě o level výš.

Ve stopětadvaceti zápasech Liga Portugal zaznamenal Goncalves úctyhodných jednapadesát gólových zásahů a vyhlíží přestup do některé z nejlepších lig. Zájem mají mít především Barcelona a také ambiciózní anglická Aston Villa.

Zdroj: UEFA Champions League