eFotbal

V Sokolově bijí na poplach, po 16 letech povolali do služeb opět Pulpita, po němž budou požadovat udržení ve třetí lize

V Sokolově bijí na poplach, po 16 letech povolali do služeb opět Pulpita, po němž budou požadovat udržení ve třetí lize
V Sokolově bijí na poplach, po 16 letech povolali do služeb opět Pulpita, po němž budou požadovat udržení ve třetí lizeFlashscore
Vladyslav Volpov už Sokolov v jarní části sezony ČFL nepovede a opět se vrací k práci u mládežnických kategorií Baníku. Stalo se tak poté, co severočeský celek podlehl v přípravě taktéž třetiligové Jiskře Domažlice 1:5.
Reklama
Reklama

Nadcházející generálku na soutěžní boje proti devatenáctce Viktorie Plzeň (25. února) už povede nový trenér Martin Pulpit, který se vrací do klubu po šestnácti letech.

V ročníku 2006/2007 se Sokolova ujal v jeho premiérové druholigové sezoně a díky šestačtyřiceti získaným bodům s ním finišoval na slušné šesté příčce.

Primárním úkolem šestapadesátiletého odborníka s bohatými prvoligovými zahraničními zkušenostmi bude udržení třetiligové příslušnosti a zapracovávání mladých odchovanců do prvního mužstva.

"Od angažování Martina Pulpita si slibujeme udržení třetiligové příslušnosti. Je to trenér s bohatými fotbalovými zkušenostmi, které posbíral i během složitých záchranářských bojů," uvedl na stránkách fksokolov předseda Tomáš Provazník.

Bývalý šéf Al Watani, Příbrami, Blanska, Frýdku-Místku, Žižkova, Sigmy nebo Baníku Ostrava povede na staronové adrese také novou posilu do ofenzivní řady.

Je jím dvacetiletý útočník Daniil Doleček, který působil na podzim v druholigové Opavě. "Daniil Doleček je rychlonohý hráč, který nastupuje zejména na levém křídle a podhrotu. Věříme, že jeho výkony mohou být významným příspěvkem k záchraně klubu ve třetí nejvyšší soutěži. Je třeba poděkovat také chomutovskému klubu a panu Zaťkovi za rychlé jednání a výpomoc," uzavřel Provazník, jehož klub je v ČFL poslední, ale má stejně bodů jako béčka Dukly a Českých Budějovic.

Produktivní Nigerijec Tanko Varnsdorfu nepláchne. Za Holeňákem přišel i v Příbrami nespokojený Osmančík