eFotbal

Vaclík podruhé zaťuká na evropskou TOP 5 a zkusí Německo. Na jaké bundesligové adrese ho očekávají?

Vaclík podruhé zaťuká na evropskou TOP 5 a zkusí Německo. Na jaké bundesligové adrese ho očekávají?
Vaclík podruhé zaťuká na evropskou TOP 5 a zkusí Německo. Na jaké bundesligové adrese ho očekávají?Flashscore
Bundesliga, jejíž součástí jsou dlouhodobě i Tomáš Koubek (Augsburg) a Jiří Pavlenka (Werder), by se měla podle informací Bildu dočkat také třetího zkušeného českého brankáře.
Reklama
Reklama

V dohledné době by se k nim údajně mohl přidat další český reprezentant Tomáš Vaclík, jehož konto zdobí čtyřiapadesát mezinárodních startů.

Brankář, jenž strávil jarní část sezony v anglickém Huddersfieldu, má zamířit do Kolína nad Rýnem, který hraje domácí duely na RheinEnergie Stadionu pro více než 50 tisíc diváků.

Po švýcarském, španělském, řeckém a anglickém (Championship) dobrodružství si tak čtyřiatřicetiletý rodák z Ostravy podle všeho vyzkouší již páté zahraniční angažmá kariéry.

V novém prostředí by měl začít jako dvojka za osmadvacetiletým Marvinem Schwäbem, jenž v předešlém bundesligovém ročníku odchytal všech 34 zápasů.

1. FC už má za sebou remízový vstup do přípravy s Mallorkou (1:1) a v pátek ho čeká městské derby s Fortunou Kolín, což by se ještě Vaclíka týkat nemělo.

U dalších příprav (Erzgebirge Aue či Nantes) už by ovšem exsparťan, jenž si nedávno v české metropoli zatrénoval s Matějem Kovářem, teoreticky být mohl.

Kolín zahájí soutěžní boje 14. srpna v Německém poháru proti Osnabrücku, s tím, že o pět dní později vstoupí do nové bundesligové sezony vystoupením na půdě Borussie Dortmund.

Ti nestárnou! Šest nejstarších hráčů tohoto ročníku FORTUNA:LIGY