eFotbal

Valachovič po skalpu Jablonce: Hráčům říkáme, ať se nedívají na tabulku a sami se nedostávají pod tlak

Valachovič po skalpu Jablonce: Hráčům říkáme, ať se nedívají na tabulku a sami se nedostávají pod tlak
Valachovič po skalpu Jablonce: Hráčům říkáme, ať se nedívají na tabulku a sami se nedostávají pod tlakFlashscore
Ještě před měsícem to vypadalo, že Příbram již svou zkázu nemůže odvrátit, ale středočeský klub se rve o setrvání v nejvyšší tuzemské soutěži. Po sobotní výhře s Jabloncem je záchrana na dosah, ale svěřenci kouče Jozefa Valachoviče musí taktéž doufat, že Teplice ztratí proti Budějovicím. Rozhodovat o sestupujícím by se mohlo v posledním kole, ve kterém se Příbram postaví právě hráčům ze Stínadel.
Reklama
Reklama

Jablonec potřeboval uspět, ale ztratil, což přišlo vhod právě Příbrami. „Byl to velice těžký zápas se silným soupeřem. Jsem rád, že jsme ho zvládli vítězně a hráčům patří za výkon velké uznání. Trochu jsme prospali úvod, i během zápasu nás držel gólman Siman. Byli jsme trpěliví, ve druhé půli po standardních situacích přišla naše šance, a tu jsme využili. Po devíti zápasech bez domácí výhry jsme konečně získali tři body,“ hodnotil kouč Příbrami konfrontaci s Jabloncem.

Příbram již minulý týden zatápěla Plzni a je patrné, že se o setrvání v lize pere ze všech sil. „Zdůrazňovali jsme hráčům, že kvalitu mají, ale musí to, co předvádějí a odvádějí v tréninku přenést do zápasu, a disciplinovaně dodržovat pokyny. To proti Jablonci splnili. Mužstvo táhli zkušení hráči, kteří už podobnou situaci v Příbrami zažili,“ pokračoval lodivod středočeského týmu.

Záchrana je nyní v Příbrami skloňována zase o něco více, neboť ztráta na Teplice činí již pouhé dva body. „Promluvil jsem o naší situaci až tento týden. Hráčům jsme opakovali, ať se nedívají na tabulku a sami se nedostávají pod tlak. Všichni si naši situaci uvědomujeme a děláme všechno proto, abychom hrozbu odvrátili,“ dodal Valachovič na tiskové konferenci.

Zdroj: fkpribram.cz