eFotbal

Valachovič se pokusí o zázrak. Když to nevyjde, bude mít za úkol připravit si tým na 2. ligu a z ní postoupit zpět

Valachovič se pokusí o zázrak. Když to nevyjde, bude mít za úkol připravit si tým na 2. ligu a z ní postoupit zpět
Valachovič se pokusí o zázrak. Když to nevyjde, bude mít za úkol připravit si tým na 2. ligu a z ní postoupit zpětFlashscore
Poslední Příbram nástupce Pavla Horvátha dlouho nehledala a v podstatě již pár hodin po odvolání realizačního týmu oznámila příchod nového hlavního trenéra Jozefa Valachoviče.
Reklama
Reklama

Bývalý slovenský reprezentant již u Litavky v minulosti působil jakožto asistent a vesměs ví, do čeho jde...

V letech 2012 - 2014 pomáhal ve středních Čechách jak Karolu Markovi, tak Petru Čuhelovi a Františku Strakovi, s tím, že o něco málo později na stejném místě pracoval také s Pavlem Tobiášem.

"Trenér Valachovič už u nás působil, takže zná zdejší prostředí. Je to bývalý vynikající fotbalista, což prokázal například ve Slovanu Liberec či Rapidu Vídeň. Do práce má velkou chuť, právě někoho takového potřebujeme. Pokusí se o fotbalový zázrak a tím je záchrana v lize. Kdyby se to nepodařilo, bude mít za úkol připravit si mužstvo na druhou ligu a z ní postoupit zpátky," citoval web fkpribram.cz slova prezidenta Jaroslava Starky.

Majitel tří ligových titulů z české, slovenské i rakouské nejvyšší soutěže, který povede svou první tréninkovou jednotku v úterý dopoledne, nebude mít před sebou zrovna snadný úkol.

"Nejsme v dobré situaci a věříme, že právě Jozef Valachovič je tím, kdo nám může pomoci. Má zkušenosti ze své hráčské i trenérské kariéry. Výhodou je bezesporu, že u nás již působil a nejde tak do neznámého prostředí. Sestavujeme nový realizační tým, který již brzy představíme," doplnil statutární ředitel Jan Starka.

Ten, jemuž by měl u áčka asistovat Daniel Huňa, bude v roli hlavního příbramského kouče debutovat již v sobotu proti Zbrojovce Brno. Blíže se seznámit s mužstvem pak dostane v navazující reprezentační pauze.

Zdroj: fkpribram.cz