eFotbal

Van Bronckhorst si balí kufry! U Rangers dostal padáka

Van Bronckhorst si balí kufry! U Rangers dostal padáka
Van Bronckhorst si balí kufry! U Rangers dostal padákaFlashscore
Přicházel jako náhradník Stevena Gerrarda s velkou pompou. Giovanni van Bronckhorst přišel do klubu, za který před dvaceti lety hrál, jako obrovská legenda. Koučování se mu ale ve městě Glasgow zrovna dvakrát nevyvedlo a je nově z kola venku. Dostal vyhazov.
Reklama
Reklama

Bývalý skvělý záložník Giovanni van Bronckhorst si může hledat novou práci. Po roce a jednom týdnu byl totiž vyhozen z lavičky Rangers Glasgow. Loni v listopadu zde přišel jako náhrada za Stevena Gerrarda, který neodolal nabídce Aston Villy. 

Van Bronchorst Jezdce ale k titulu nedovedl, v lize skončil za Celticem druhý a v Evropské lize prohrál ve finále s Eintrachtem Frankfurt na penalty. A letos to na oslavy také zrovna dvakrát nevypadá, když po patnácti kolech ztrácí na první Celtic už devět bodů.

V Lize mistrů to byl pak naprostý propadák, když se Rangers stali vůbec nejhorším celkem, který kdy ve skupinové fázi LM hrál. Inkasovaných dvaadvacet branek a pouhé dvě vstřelené, to je počin, který byl právem ohodnocen nula body v tabulce skupiny A.

,,Chci poděkovat Giovi za tvrdou práci, kterou odvedl během posledních 12 měsíců, a zejména za úspěchy, kdy klub dovedl do finále Evropské ligy a vyhrál Skotský pohár v minulé sezóně," řekl předseda Rangers Douglas Park pro BBC.com.

,,Bohužel nedávné výsledky nesplnily ani naše, ani Giova očekávání a dnes jsme učinili toto těžké rozhodnutí. Všichni v Rangers přejí Giovi hodně úspěchů v budoucnu," dodal předseda klubu.

Giovanni van Bronchorst ukončil hráčskou kariéru v roce 2010 v dresu Feyenoordu, odkud v roce 1998 jako třiadvacetiletý mladík odešel do Rangers, kde strávil tři sezóny.