eFotbal

Van Nistelrooy: Gakpo snil o přestupu do Manchesteru United, van Dijk mu ale popletl hlavu

Van Nistelrooy: Gakpo snil o přestupu do Manchesteru United, van Dijk mu ale popletl hlavu
Van Nistelrooy: Gakpo snil o přestupu do Manchesteru United, van Dijk mu ale popletl hlavuFlashscore
Aby Liverpool pozvedl své kvality, posiloval už teď v zimě. Do svých řad přivedl nejlepšího hráče z nizozemské ligy Codyho Gakpa, který však původně snil o přesunu k jejich rivalovi z Manchesteru United.
Reklama
Reklama

Možná si sami vzpomínáte, jak se obecně v mediích mělo za to, že Cody Gakpo bude přesně tím mužem, který na Old Trafford nahradí odcházejícího Cristiana Ronalda. Verbální dohoda byla v podstatě na stole, až se znenadání objevila zpráva, že Cody mění názor a míří na Anfield Road.

V té době to byl šok, až se odhalilo, že Gakpův názor během mistrovství světa změnil jeho národní spoluhráč Virgil van Dijk. Ten obléká dres Liverpoolu a svému nizozemskému kolegovi vysvětlil, jak bude pro Reds užitečný a jak s nimi bude mít větší šance vyhrát nějakou trofej. Blíže se o tom rozpovídal bývalý útočník Ruud van Nistelrooy v rozhovoru pro deník Telegraph.

„Co jsem se stal trenérem PSV, tak jsme k sobě já a Cody Gakpo měli blízko. Věděl jsem, čeho je ten kluk schopen, a znal jsem všechny jeho úmysly. Když jsme se bavili o budoucnosti, řekl mi, že je jeho snem hrát pod Eriken ten Hagem v Manchesteru United. Já mu to schvaloval, protože jsem věděl, že to bude dobrý krok pro jeho kariéru.

Doporučil jsem Codymu, aby si na svůj vysněný přestup počkal do léta. On souhlasil, ale potom se něco stalo… Virgil van Dijk mu během mistrovství světa začal dávat brouky do hlavy a Cody rázem změnil názor. Řekl, že nechce čekat na přestup do léta a že chce odejít už teď v zimě. A tak se tedy náhle stalo, že odešel do Liverpoolu.

Je se svým rozhodnutím nyní spokojený? To nevím. Vím jen to, že snil o Manchesteru United a že se mu teď od přestupu do Liverpoolu nedaří. Bylo to však jeho rozhodnutí a já to musel respektovat.“