eFotbal

Varnsdorf se loučí s klubovou legendou, jíž nyní čekají už jen boje v ČFL. Kterému klubu bude pomáhat?

Varnsdorf se loučí s klubovou legendou, jíž nyní čekají už jen boje v ČFL. Kterému klubu bude pomáhat?
Varnsdorf se loučí s klubovou legendou, jíž nyní čekají už jen boje v ČFL. Kterému klubu bude pomáhat?Flashscore
Obránce Kristian Zbrožek, jenž strávil drtivou většinu kariéru v barvách druholigového Varnsdorfu, se rozhodl ve třiatřiceti letech ukončit profesionální kariéru.
Reklama
Reklama

Když nebudeme počítat roční přestávku, na severočeské adrese strávil exsparťan s historií v Mladé Boleslavi, Táborsku i Hradci Králové celkem deset soutěžních ročníků.

V rámci onoho časového období odehrál 233 utkání s bilancí osmi gólů. V kádru trenéra Miroslava Holeňáka neskončil kvůli zdravotním problémům, ani slabší výkonnosti. Může za to zajímavá pracovní nabídka, o které přemýšlel posledních šest měsíců...

"Vzhledem k tomu, že mi je 33, jsem nad ní začal vážně uvažovat. Nad rozhodnutím ukončit profi fotbal jsem přemýšlel zhruba půl roku. Zvažoval jsem všechny okolnosti, ale hlavní pro mě byla rodina. Ve všem mě podporovala. Bohužel věk nezastavíme, a i když se cítím velice dobře, tak jsem ten krok mimo udělal rád a s čistou hlavou. Na v uvozovkách nový život se moc těším," informoval webem fkvarnsdorf.cz citovaný zadák.

Pro Varnsdorf dle svých slov vždy dělal maximum. "Makal, bojoval i dýchal," připomenul zkušený fotbalista, jenž nechyběl ani u památného postupu mezi elitu v roce 2015, ke kterému však nakonec nedošlo a klub musel zůstat ve druhém patře domácího fotbalu.

Letos v létě se s rodinou přestěhoval do Prahy, kde začal pracovat na plný úvazek v IT firmě, což je pro něj obrovská změna. Na fotbal ale zcela nezanevřel a na podzim se bude objevovat alespoň v ČFL...

"Cítím se stále dobře, takže budu hrát třetí ligu za Zápy," doplnil Zbrožek, jehož novému týmu vypuknou soutěžní boje 6. srpna, kdy se představí na půdě boleslavské rezervy.

Zvládne Dukla první domácí duel sezony? Varnsdorf čeká štreka do Slezska, Sparta B má co napravovat