eFotbal

Ve fotbale nějaké ambice nemám, překvapil dočasný šéf nevýrazných Ševců Jelínek

Ve fotbale nějaké ambice nemám, překvapil dočasný šéf nevýrazných Ševců Jelínek
Ve fotbale nějaké ambice nemám, překvapil dočasný šéf nevýrazných Ševců JelínekFlashscore
Čtrnáctí Ševci čekají na tříbodový zisk již osm utkání v řadě. Přerušit negativní sérii zkusí ve dvou venkovních (Baník, Slovácko) a jednom domácím duelu (Liberec).
Reklama
Reklama

Odvolaný hlavní kouč Bohumil Páník už u toho nebude - dočasným vedením zlínského áčka byl totiž čerstvě pověřen trenér rezervního mužstva Jan Jelínek, jenž bude v nejbližší době spolupracovat s Davidem Hubáčkem.

"Ani jsem se nemusel rozhodovat. Je to výpomoc, kterou budeme dělat jako tým, nejsem v tom sám. Situace si to žádala a myslím si, že každý trenér rezervy by měl být nachystaný na tuhle možnost," ozřejmil na webu fcfastavzlin.cz nový šéf Poznara, Hlinky, Procházky a spol.

O tom, že bude jednou velet zlínskému áčku, ovšem nesnil. "Ve fotbale nějaké ambice nemám. Spíš dělám fotbal tak, jak ho vidím a jak ho mám rád. Dávám tomu maximum a spíš mě zajímá, kam mě ta cesta dovede. Pro sebe to beru jako obrovskou zkušenost podívat se z druhé strany do velkého fotbalu. V dané situaci to vnímám jako záskok, výpomoc a týmovou spolupráci. Určitě to není o Jelínkovi. Uvidím, jak to bude vypadat, nikdy jsem v téhle pozici nebyl, ale určitě z toho budu v budoucnu čerpat dál," přiznal na klubovém webu bývalý hráč Fastavu.

Co vše je potřeba změnit, aby se povedlo uspět už hned v Ostravě? "Jsme v situaci, kdy se dohrává sezona, takže už to není tolik o nějakém natrénování, ale spíš o náladě v týmu. Chceme i něco změnit, získat v tréninkovém procesu větší drajv, dostat to do hry. Jestli se nám to povede, to se uvidí. Já si nemaluju nějaké vzdušné zámky o tom, že za tři týdny tady přebudujeme celý systém, to bych ani nechtěl. Ti kluci na něčem pracovali, jsou věci, které dělají velmi dobře a byly vidět jak v tréninku, tak v zápase. Je ale potřeba je pošťouchnout k věcem, které chceme dělat a vyvarovat se tomu, co nás sráží," připomněl na fcfastavzlin.cz Jelínek, který v Baníku vidí tým s velkou tradicí...

"Mají taky mladého trenéra, který změnil atmosféru v týmu a hrají si myslím v takové pohodě. Nyní neuhráli body na Spartě, tak o to víc si myslím, že budou hladoví v domácím prostředí. Na to se musíme připravit. Nečekám nic jiného, než, že do toho Baník půjde naplno a minimálně v tomhle my musíme být konkurence schopní. Hráče budeme nabádat, aby je v tomhle ještě předčili. Nechceme se tam jen zúčastnit, chceme tam přijet s drajvem a porvat se o co nejlepší výsledek," uzavřel nynější šéf celku, který má po jednatřiceti zápasech bilanci 28 nastřílených a 44 inkasovaných branek.

Glosa Honzy Rajnocha: Guľův konec? Chyběla mi chemie i lídři. Bílek je dobrá náhrada. Plavšiče už vidím ve Slavii

Zdroj: fcfastavzlin.cz